Kokosmakronen

door | 4 mei 2019 | koek, oven, recept, tussendoortje, zoet

Van de pasta carbonara van gisteren had ik 4 eiwitten over. En bij eiwitten denk je meteen aan…? Ja! Kokosmakronen! Óf aan meringue, pavlova, of macarons, natuurlijk. Maar omdat mijn moeder laatst een enórme zak geraspte kokos in huis had, heb ik haar beloofd om gauw eens het recept voor kokosmakronen op mijn blog te zetten… Dus: bij deze!
Als je nou geen eiwitten over hebt, dan kún je natuurlijk je eieren splitsen en met de eierdooiers weer iets anders maken. Maar je kunt dit recept ook met gewoon hele eieren maken. Dan worden de makronen iéts geler en zullen ze iets meer bruinen in de oven. Maar dat kan dus ook gewoon. Op de foto heb ik even 4 nieuwe eieren gezet, want zo’n schaaltje met eiwitten, dat  staat een beetje stom op de foto.
Er staan heel veel recepten voor kokosmakronen op internet. Ik heb het recept voor kokosbollen met witte chocolade uit De Bakbijbel gebruikt. Vooral die witte chocolade vind ik een brilant idee. Het is extra lekker zoet en het is heerlijk als je een hap neemt en je in zo’n stukje smeuiige witte chocolade hapt.

Ingrediënten
4 eiwitten (óf 4 hele eieren, kan ook)
200 gram geraspte kokos
170 gram suiker
2 eetlepels custard poeder
200 gram witte chocolade (melk of puur kan ook, maar ik vind witte lekkerder)
snuf zout

Bereiding
Doe de eiwitten (of de hele eieren) in een mengkom en doe de custardpoeder, suiker, geraspte kokos en het snufje zout erbij en roer goed door. Hak de witte chocolade in stukken en roer die er op het laatst door.
Laat het mengsel minstens een uur rusten, gewoon op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 180 graden.


Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een ijsschep bolletjes kokosmengsel en leg ze op het bakpapier. Duw de bolletjes nog een beetje aan met je vingers, zodat ze iets steviger worden.
Bak de kokosmakronen in 10-15 minuten goudbruin. De precieze tijd hangt een beetje af van je oven, de bakplaat en hoe groot/dik het bolletje is. Hou het in ieder geval vanaf 10 minuten goed in de gaten. Haal de bakplaat uit de oven als de onderkant donker begint te worden. Het zou zonde zijn als ze verbranden.

Laat de kokosmakronen even afkoelen, dan worden ze ook iets steviger.
Eet smakelijk! Dit is zóóó lekker!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *