Hoe-zal-ik-‘m-eens-noemen-soep (met bier)

door | 5 mei 2019 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, recept, rund, soep, vlees

Ik had de soep van gisteravond nog niet op mijn blog gezet, dus die krijgen jullie nu nog even. Had ik gisteravond even geen tijd meer voor, hoor… Na het eten heb ik gisteren nog even de kokosmakronen online gezet, terwijl man en kinderen de tafel afruimden en afwasten. En daarna hebben we gezellig met zijn allen een potje Kolonisten van Catan gedaan. Free speelde ons totaal van tafel. Ik had net aan zes punten (twee dorpjes en twee stadjes), toen Free al dankzij de langste handelsroute, de grootste riddermacht én kaartjes met overwinningspunten had gewonnen… Daarna hebben we nog met zijn allen Harry Potter deel 5 gekeken. Lone is enorme fan van Harry Potter: ze heeft alle boeken al x keer gelezen en alle films al x keer gezien. Maar voor mij en Free is het de eerste keer!
Ik weet niet zo goed hoe ik deze soep moet noemen. Het is een soep van runderbouillon, met gehakt, gezeefde tomaten, gort en véél groenten. En bier. Toen de kinderen dát hoorden, dat er bíer in zat, noemden ze het meteen biersoep. Maar ja, Wiki zegt “Biersoep is een soep die meestal op roux is gebaseerd en is gemaakt van bier.” Dus dat is het niet. Ze vonden het wel helemaal hilarisch dat ze biersoep op hadden en werden er hartstikke jolig van! Je zou bíjna denken dat ze aangeschoten waren…

Ingrediënten
300 gram mager runder gehakt
2 winterpenen
1 courgette
1 stronk broccoli
1/2 bloemkool
500 gram gezeefde tomaten
100 gram gort
1/2 flesje donker bier
3-4 bouillontabletten (rundvleesbouillon)
olijfolie

Bereiding
Verhit in een braadpan een scheut olie en bak daarin het gehakt rul.
Maak intussen de groenten schoon: snij de wortelen in plakjes en vervolgens doormidden of in vieren. Snij de courgette in plakken en in vieren. Verwijder de bladeren van de bloemkool en verdeel de bloemkool in roosjes. Snij vervolgens de stronk in blokjes. Verdeel de brocolli in roosjes en snij daarvan ook de stronk in stukjes.
Giet, als het gehakt gaar is, anderhalve liter water bij het gehakt. Voeg 3 bouillontabletten toe en breng aan de kook. Voeg dan de groenten, het bier en de gezeefde tomaten toe en breng opniew aan de kook.


Voeg, als de soep weer kookt, de gort toe en zet half. Kook even door tot de groenten gaar zijn. Proef even en voeg indien nodig nog een (half) bouillonblokje toe.


Schep in een bord of soepkom!
Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *