Minestronesoep

door | 15 mei 2019 | avondeten, eenpansgerecht, Italiaans, kaas, lunch, pasta, recept, soep, vegetarisch

Zoals beloofd zou ik nog wat meer vertellen over ons Ingress avontuur, dit wekend. Ik ben met Lone naar Amsterdam geweest voor een zogenaamde Anomaly op zaterdag en een Mission Day op zondag. In Ingress heb je twee teams, het groene en het blauwe team, en zo’n Anomaly is een soort grote Ingress-wedstrijd tussen de twee teams. Naar schatting liepen er zo’n vierduizend Ingress spelers (“agents”) in Amsterdam.

Lone en ik horen bij het groene team. Helaas was het blauwe team flink in de meerderheid en heeft ons team verloren. Maar het was wel hartstikke leuk en spannend. In de stad waren heel veel teams in de weer: we moesten naar bepaalde plekken (“portals” – vaak een beeld, muurschildering of een andere bezienswaardigheid) toe om die op onze telefoon te veroveren of te verdedigen. De teams in de stad werden aangestuurd door andere spelers die ergens op een computer een overzichtsscherm in de gaten zaten te houden. Die van ons zat helemaal in Amerika! De wedstrijd bestond uit verschillende onderdelen, die allemaal tegelijk gespeeld werden. Natuurlijk moesten we vooral zoveel mogelijk plekken veroveren en verdedigen voor ons team. Daarnaast was er een “shards” spel. Dat doet me altijd nog het meeste denken aan tafelvoetbal, maar dan met een heleboel balletjes tegelijk. Op een portal kan een “shard” zitten, vergelijkbaar met een voetbal. En die moesten we, naar een doel-portal zien te brengen. Maar onze tegenstanders probeerden natuurlijk de shard in hún doel zien te krijgen. En die shard versprong elke paar minuten via een link naar een andere portal. Daarnaast kwamen er uit sommige portals een soort plaatjes. Die waren los punten waard, maar als je een serie had die bij elkaar hoorde, dan was dat weer extra punten waard. Daarnaast kregen we ook punten voor het bezoeken van zoveel mogelijk portals binnen de speeltijd. De wedstrijd duurde drie uur en je kunt je vast voorstellen dat het een paar hectische uren waren. Op een gegeven moment was het wel duidelijk dat we zwaar in de minderheid waren en dat we overall niet meer konden winnen, maar uiteindelijk hebben we twee van de vier onderdelen toch nog wél gewonnen: de bezoek-zoveel-mogelijk-portals en de media! Maar los van winnen of verliezen: we hebben lekker buiten gespeeld en veel lol gehad.


Op zondag hebben we ook ge-Ingressed, maar dan een heel stuk relaxter. Zondag was het namelijk Mission Day. Een missie is een route die je loopt, een soort speurtocht, waarbij je van punt naar punt gaat. Waar je heen moet, dat zie je dan op je telefoon. In heel amsterdam waren 24 van die missies uitgezet, rondom de highlights van Amsterdam. Wij hebben er 12 van de 24 gelopen: Heineken, Rijksmuseum, Stadsschouwburg, Anne Frankhuis, Noordermarkt, NDSM, Centraal Station, Beurs van Berlage, De Dam, De Munt, Rembrandtplein, en Zuiderkerk. Súper leuk weekend gehad, dus! Maar wel flink moeie voeten, daarna…

Ingrediënten
Diverse tomaten (ik had nog 3 tros-tomaten, 4 supermarkttomaten, en een bakje cherrytomaten — als je nou geen tomaten in huis hebt, dan kun je ook een blik gepelde tomaten gebruiken)
2 stengels bleekselderij
2 wortels
1 ui
1 aardappel
1 teen knoflook
1 klein potje witte bonen
1 zak boerensoepgroente
restje pasta (100 gram penne)
3 bouillontabletten (groentebouillon)
olijfolie
3 theelepels groene pesto
geraspte parmezaanse kaas

Bereiding
Pel en snipper de ui. Schil de wortel met een dunschiller en snij in blokjes. Snij de bleekselderij eerst in de lengte door en vervolgens in kleine stukjes. Snij de knoflook in stukjes. Schil de aardappel en snij in blokjes. Verhit in een braadpan een scheut olijfolie en bak hierin de ui, wortel, bleekselderij, aardappel en knoflook even aan. Kook intussen anderhalve liter water in de waterkoker. Giet het kokende water met de bouillonblokjes in de pan.
Ontvel de tomaten (alleen de grote tomaten) door ze in te kruisen en even in heet/kokend water te dompelen. Snij de tomaten door en verwijder het harde stukje. Snij in grove stukken en doe die in de pan. Snij de cherrytomaten doormidden en doe die ook in de pan. Breng opnieuw aan de kook en voeg dan de boerensoepgroenten, de witte bonen, de pasta en de pesto toe. Breng aan de kook  en laat op een zacht pitje even doorkoken tot de groenten en de pasta gaar zijn.

Lekker met wat geraspte parmezaanse kaas erover. Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *