Broccolisoep met smeerkaas

door | 17 mei 2019 | aardappel, eenpansgerecht, kaas, lunch, recept, snel, soep, vegetarisch

Thuiswerkdag, vandaag! En thuiswerkdag = soepdag! Deze broccoli-kaassoep is echt een super makkelijke, super lekkere soep. Meestal heb ik wel een paar kuipjes smeerkaas in huis. Heel af en toe grijp ik mis, want Edwin en de kinderen vinden het heerlijk om van die mini-soepstengeltjes in de smeerkaas te dippen en dan gewoon zo op te smikkelen. Het is misschien niet supergezond, met drie kuipjes smeerkaas, maar het geeft wél een heerlijke romige, hartige soep.

Ingrediënten
1 flinke stronk broccoli
2 uien
3 aardappelen
2 bouillontabletten (groentebouillon)
3 kuipjes smeerkaas
olijfolie

Bereiding
Pel en snipper de ui. Verhit in een soeppan een scheut olijfolie en fruit daarin de ui aan. Maak de broccoli schoon: snij de roosjes van de stronk af. Gooi de stronk niet weg, maar snij die (nadat je eventuele lelijke stukjes hebt weggesneden) in blokjes. Schil de aardappelen en snij die ook in blokjes. Als de ui zacht is, voeg dan de blokjes aardappel en de broccoli toe. Giet er een liter water bij en doe de bouillontabletten erbij.
Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op een laag pitje koken tot de broccoli en de aardappel zacht zijn.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg dan de smeerkaas toe en roer goed door tot alle smeerkaas door de soep is gesmolten. Breng nog even kort aan de kook en schep dan de soep in een soepkom of op een bord.


Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *