Rendang van Jackfruit

door | 2 jun 2019 | geen categorie

In de supermarkt stond een grote stelling met blikken “Jackfruit”. Poster erboven, foldertjes erbij. Ik had er nog nooit van gehoord, van Jackfruit, jullie wel? Ik nam me voor het eens te proberen: blik mee, foldertje mee. In het foldertje stond onder andere een recept voor “Indonesische rendang met Jackfruit”. Het duurde even voor ik zag dat het niet draadjesvlees mét dat-wat-er-in-het-blik-zat was, maar dat dát wat op draadjesvlees leek de jackfruit was. Ik hoopte heel erg dat zoonlief het ook lekker zou vinden. Want hij wil dan wel flexitariër worden, maar de Quorn en tofoe waren tot nu toe geen succes. En manlief eet noodgedwongen vegetarisch mee op de vega-dagen, maar dat is nogal een verstokte vleeseter en die begint enigszins te piepen.
Ik heb de rendang helemaal volgens het foldertje gemaakt, omdat ik het helemaal niet ken. Het recept op het foldertje is trouwens véél simpeler dan het recept op de website van Fairtrade.
De jackfruit was op zich lekker, maar de rendang was véél te pittig. Voor mij al, laat staan voor de kinderen. Maar we gaan zéker vaker jackfruit eten, want qua “bite” is het echt wel een aanrader. Voedingskundig gezien is het trouwens niet echt een geweldige vervanger van vlees, want er zit amper eiwit in. Maar als je gewoon gevarieerd eet, dan kun je natuurlijk bést af en toe een dagje met wat minder eiwit.

Ingrediënten
1 blik Jackfruit
1 pakje rendang kruidenpasta
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 ui
olie
komkommer
rijst
kroepoek – optioneel

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Spoel de jackfruit af met koud water. Snij de jackfruit in kleinere stukjes.

Verhit een scheut olie in een wok en bak daar de jackfruit in. Snij de ui in stukjes en bak die even mee.
Voeg de rendang kruidenpasta en het blik kokosmelk toe. Roer goed door. Laat de jackfruit in de saus ongeveer 20 minuten pruttelen, met de deksel op de pan.

Haal de deksel van de pan en laat de saus inkoken.
Schil de komkommer en snij in plakken.

Serveer de jackfruit rendang met rijst, wat komkommer, en eventueel wat kroepoek.
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *