Hartige wentelteefjes

door | 9 jun 2019 | brood, kaas, lunch, ontbijt, recept, varken, vlees

We hadden nog oud brood dat op moest. Daar kun je natuurlijk wentelteefjes van maken, maar daar had ik niet zo’n trek in. Ik hou eigenlijk meer van hartig dan van zoet. Zelfs voor ontbijt. Maar toen herinnerde ik me dat ik een keer iets over hartige wentelteefjes had gezien, ergens online. Alleen had ik geen idee meer waar… Het spijt me voor degene die me op het idee heeft gebracht dat ik hem of haar geen credits kan geven, maar die heeft het vast ook niet zelf had bedacht. Toen ik google’de op “hartige wentelteefjes” kwam ik erachter dat het wémelt van de hartige wentelteefjes recepten. Je kunt ze natuurlijk met gewoon melk, ei en geraspte kaas maken, maar na wat googlen kwam ik op het blog “Samen Bourgondisch” een recept tegen voor een kruising tussen wentelteefjes en tosti’s. Dat klonk goeoeoed!!!
Voor mij en Edwin heb ik ‘m met een tosti ham & kaas gemaakt, en voor de kinderen met kaas en tosti quick saus. Was súper lekker en zeker voor herhaling vatbaar!

Ingrediënten
oud brood (8 boterhammen)
2 eieren
100 ml melk
100 gram geraspte kaas
peper en zout
plakken ham
plakken kaas
tosti quick saus
boter en/of olie

Bereiding
Klop de eieren met de melk los in een mengkom. Stooi er wat peper en zout over en roer de geraspte kaas erdoor. Leg tussen twee boterhammen een plak kaas en een plak ham, of besmeer één van de boterhammen met tosti quick saus en leg er een plak kaas op.
Doe een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan en verhit op een half-hoog vuur.
Als de pan heet genoeg is (als je er een druppeltje beslag in laat vallen stolt het meteen), doop dan de dubbele boterham met ham en kaas ertussen in het beslag, zodat deze helemaal bedekt is, en leg deze in de hete koekenpan. Schep met een lepel nog wat beslag met geraspte kaas op.

Bak de onderkant lekker bruin en knapperig. Keer de wentelteef om zodat de bekaasde kant bruin kan bakken. Draai op het eind de wentelteef nog even om en bak de onderkant nog even kort. Leg de wentelteef op een bord.
Bak zo ook de rest van de hartige wentelteven. Mocht je meer beslag nodig hebben: roer dan gewoon nog één ei en 50 ml melk (en indien nodig nog wat geraspte kaas) door het overgebleven beslag.

Eet smakelijk!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *