Súpersnelle kaas-uientaart

door | 15 jun 2019 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, snel, vegetarisch

Ideaal kookboek, dit: De Groene Bakplaat. Gekregen van mijn beste vriendin en haar vriend.
In verband met een beetje moe een niet al te ingewikkelde en niet al te bewerkelijke maaltijd. En iets van de bakplaat is dan ideaal, natuurlijk. Dit is heerlijk! Ik denk dat dit het eerste kookboek is dat ik daadwerkelijk van voor tot achter uit kook!
Ik moet er eerlijkheidshalve bij zeggen dat de kinderen het niet echt lekker vonden: ze vonden “de kaas gek smaken”. Eerlijk gezegd denk ik niet dat het de kaas was, maar de mosterd die eronder zat. Dat had ik er voor de zekerheid niet bij gezegd toen ik ze vertelde wat er allemaal door zat. Nee, dan hoeven ze het bij voorbaat al niet. Maar ze proefden de mosterd helaas toch… Ik ben ook niet echt dol op mosterd, maar door bijvoorbeeld hamburgervlees is het ook erg lekker. Maar manlief en ik vonden deze kaas-uientaart wél erg lekker en zéker voor herhaling vatbaar.


Vandaag was ik wandelen in Nijmegen. Ik heb dochterlief (en een clubgenootje) naar het JPT schermtoernooi in Lent gebracht, en daarna ben ik gaan wandelen in (en óm) Nijmegen. En ik was precies op tijd weer terug!
Het was héérlijk. De weersvoorspelling was pet, maar het weer was hartstikke goed. Ik heb een paar spatjes gevoeld, maar geen enkele echte regenbui gehad. Dus de regenponcho in mijn rugzak ging onverrichterzake weer mee naar huis. En ik moest zelfs mijn jas uitdoen, want het was te warm om met jas aan te wandelen.
Nijmegen en omgeving zijn hartstikke leuk om te wandelen. Lekker afwisselend: heerlijke parken, mooie kunst, prachtige historische gebouwen en ruïnes in het centrum en natuurlijk lekker over de kade langs de Waal gewandeld. Héérlijk!

Ingrediënten
1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
400 gram banaan sjalotten
125 gram geraspte kaas
1 eetlepel mosterd
een paar takjes tijm
versgemalen peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol de rol bladerdeeg uit en leg het, met bakpapier en al, op een bakplaat. Bestrijk het bladerdeeg heel licht met de mosterd. Maak de sjalotten schoon: snij de boven- en onderkant ervan af, haal het stugge velletje eraf en snij de sjalotten in de lengte in drie of vier dikke plakken. Leg die plakken op het bladerdeeg, tot de bakplaat vol is.

Strooi daar de kaas over heen, en wat peper. Rits de blaadjes tijm van de takjes af en strooi die over de bakplaat.

Zet de bakplaat ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Snij in stukken en …
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *