Appeltje-eitje salade

door | 26 jun 2019 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, kip, lunch, pasta, recept, salade, snel, vlees

Dit recept is ooit begonnen als een súper eenvoudige salade van alleen witlof en appel. Dat maakte mijn moeder vroeger eens toen ze aan de lijn was. Die appel maakt natuurlijk wel wát goed, maar echt lekker kun je het niet noemen, natuurlijk. Als er niet genoeg appel in een hap zat was het hartstikke bitter, weet ik nog.
Toen ik op mezelf woonde ging ik er van lieverlee allerlei ingrediënten bij doen om het wél lekker te maken. En dat is gelukt: al deze ingrediënten passen lekker bij elkaar en bij de kerrie. En je proeft de bittere witlof bijna niet meer…

Voor de pasta neem ik gewoon een restje wat ik nog in huis had. Je kent dat wel: 500 gram in een verpakking en 400 gram nodig. Nou, met zo’n restje kun je prima zo’n salade maken. Ik had toevallig deze oortjes-pasta over, maar je kunt net zo goed gewone elleboogjes macaroni gebruiken. Of fussili of penne of wat dan ook.
Voor de kip kun je ook zelf een kipfilet in stukjes bakken. Maar zo’n gerookte kipfilet is wel zo makkelijk én wel zo lekker. Ik koop het meestal al voorgesneden, want als ik zelf zo’n gerookte kipfilet in reepjes moet snijden, dan heb ik de helft al opgesnoept voor ik klaar ben met snijden… En als je vegetarisch bent, dan kun je de kip ook gewoon helemaal weg laten. Kan prima zonder…
In plaats van de zure room kun je ook mayo nemen, of kwark als je op de lijn let.

Je kunt dus alle kanten op: het kán niet mis gaan! Appeltje eitje!

Ingrediënten
100 gram pasta
3 stronken witlof
2 komkommers
1 rode + 1 gele paprika
2 appels
2 eieren
1 stuk kaas in blokjes
reepjes gerookte kipfilet
1 bekertje zure room
2 eetlepels kerriepoeder
2 handjes pistachenootjes (gepeld, ongezouten)
peper en zout

Bereiding
Was de eieren. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook daarin de eieren en de pasta gaar. Giet, als de pasta gaar is, af in een vergiet en spoel na onder de koude kraan.
Snij het stronkje van de witlof en snij in ringen. Meng de zure room met de kerrie en wat peper en zout. Roer goed door de witlof heen. Schil de komkommers, snij de zaadjes eruit (anders wordt je salade veel te nat) en snij in stukjes. Was de paprika, snij doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij ook de paprika in stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
Pel de eieren en snij ze in grove stukken.


Doe de appel, komkommer, paprika, kipreepjes, kaasblokjes, pistachenootjes, ei en de pasta bij de witlof in een mengkom en schep alles goed door elkaar.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *