Pasta uit de oven met gegrilde paprika, bonen en mozzarella

door | 3 jul 2019 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, ovenschotel, pasta, recept, snel, vegetarisch

Gisteren had ik last van een klassiek gevalletje van nul inspiratie. Niet om te koken en al helemaal niet om een stukje op mijn blog te schrijven. Dit gerecht kon ik er nog net uitpersen, maar ik was gewoon even hartstikke moe. Het is alwéér een recept uit De Groene Bakplaat. De schrijfster, Rukmini Iyer, noemt het een “voorraadkast gerecht”: omdat het gemaakt is van allerlei pot- en blikvoer uit de voorraadkast. Het is niet precies dát recept, maar een iets aangepaste versie: ik heb onder andere de blauwe kaas vervangen door mozzarella en geraspte kaas, want anders weet ik vantevoren al dat er drie met lange tanden zitten te eten. Áls ze het al eten… Maar met mozzarella vonden ze ‘m héérlijk!
Maar die Groene Bakplaat, dat begint toch wel (één van) mijn favoriete kookboek(en) te worden, eigenlijk. Echt ideaal voor als je moe bent of even niet zoveel zin hebt.
Die tomaten onder de gril vind ik briljant. Als ik tomaten moet ontvellen, dan doe ik ze eigenlijk altijd in kokend water, maar daar zit ik altijd mee te klooien. Dat ’t velletje er nóg niet afkomt, dat mijn halve tomaat gaar is, of ik mijn handen brand. Maar nu kon ik het velletje er zó vanaf trekken.


Vandaag had ik een lekker rustig dagje. Beide kinderen hadden een dagje vrij: Lone omdat ze haar toetsweek achter de rug heeft en Free omdat het doorschuifdag was. Op zo’n doorschuifdag gaan alle kinderen al één dagje naar de klas waar ze volgend schooljaar in zitten, maar dan hebben de achtste groepers dus vrij. En op die dag gaan de achtste groepers meestal naar het zwembad. En ik ben met Lone gaan wandelen op de Ginkelse hei. Altijd prachtig, daar!

Ingrediënten
250 gram macaroni
1 pond trostomaten
1 blik canellinibonen
1 pot gegrilde paprika
1 bol mozzarella
3 bosuitjes
10 zwarte olijven
150 gram geraspte kaas (pittig)
40 gram paneermeel
2 theelepels paprikapoeder
peper en zout
olijfolie

Bereiding
Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af als het gaar is.
Zet de grill aan, op de hoogste stand, en zet de tomaten er in een ovenschaal even onder. Laat de tomaten er een tijdje onder staan tot ze zacht zijn en het velletje begint te blakeren en te scheuren. Haal de schaal met de tomaten dan uit de oven en laat even afkoelen. Trek dan het velletje er af en snij de tomaten in grove stukken.
Giet de pot gegrilde paprika af en snij ze paprika in reepjes. Snij de bosuitjes in ringen. Giet de canellinibonen af. Snij de olijven in ringetjes en snij (of scheur) de mozzarella in niet te grote stukken.


Doe de tomaten, paprikareepjes, bosuitjes, bonen, olijven, mozzarella en het paprikapoeder bij de pasta. Strooi er zout en peper naar smaak over en roer goed door.


Vet de ovenschaal (die waar je daarnet de tomaten in gegrild hebt) in met een beetje olijfolie en doe het macaroni-mengsel er in. Strooi de paneermeel over de pasta en daarover de geraspte kaas.


Zet de ovenschaal terug in de oven tot de kaas gesmolten en mooi goudbruin, knapperig korstje vormt.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *