Witlofsalade met waanzinnige dressing (van Jamie)

door | 14 jul 2019 | avondeten, bijgerecht, recept, salade, snel, vis

Deze salade aten we bij de “Bloemkool, macaroni en kaas“. Zowel dit recept, als die van de macaroni, komen uit Jamie in 30 minuten.
Het is een eenvoudige, maar súper lekkere salade. Eigenlijk horen er nog krokant gebakken kappertjes bij. Maar ik ben niet zo dol op kappertjes, dus die heb ik weggelaten. En wat mij betreft is deze salade áf zo, hoor!

Ingrediënten
3 stronken witlof
1 bosje basilicum
1/2 blikje ansjovis in olie
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel mosterd
1/2 bol soloknoflook (of 1 teen knoflook)

Bereiding
Doe de basilicum, ansjovis, yoghurt, wijnazijn en mosterd in een maatbeker (of in mijn geval: yoghurt-emmertje). Knijp de knoflook erboven uit en giet er een scheut (ongeveer een paar eetlepels) olijfolie bij. Pureer alles tot een glad mengsel.
Snij de stronk van de witlof af en leg de blaadjes los op een serveerschaal. Druppel wat dressing over de blaadjes. Leg daar nog een laag witlofblaadjes op en druppel daar weer wat dressing over. Ga zo door tot de witlof op (of de schaal vol) is.

Wij aten deze salade bij de “Bloemkool, macaroni en kaas“, ook van Jamie. Maar het zou volgens mij ook gewoon als lunch-salade kunnen. Dat ga ik morgen uitproberen, als ik het restje meeneem naar mijn werk…
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *