Vakantie!

door | 25 jul 2019 | pasta, saus, vakantie, varken

Wij zijn lekker op vakantie! We zijn nu eerst op het Burg Herzberg festival in Duitsland. Na het festival gaan we verder Duitsland in, op bezoek bij een vriend die nog véél verder in Duitsland woont, dichtbij de Tjechische grens.

Dat festival, is een hippie-achtig festival, met muziek en onwijs lekker eten. Ik ga mijn best doen om jullie mee te laten genieten van het onwijs gemütliche sfeertje en het zálige eten, hier. Geen recepten, natuurlijk. Misschien dat ik die na de vakantie dan wel eens ga opzoeken.

We zijn gisteren súpervroeg vertrokken, zodat we voordat het té heet werd op onze plaats van bestemming waren. Dat was wel nodig ook. Man, O man, wat was het heet…

We hebben eerst wat verkoeling (en schaduw) gezocht in een parkje met een waterspeelplaats, een plaatsje verderop. Eind van de middag zijn we naar het festival terrein gegaan en hebben we de tent in etappes opgezet: steeds weer even terug in de schaduw achter de auto om bij te komen…

Het festival begint vandaag, dus gisteren heb ik nog zelf gekookt. Dat is best wel een uitdaging: niet zozeer het tweepits campinggasstel (een gouwe ouwe: nog van mijn ouders geweest), of omdat ik geen oven, geen keukenmachine en niet mijn hele assortiment kruiden heb. Maar vooral omdat ik geen koelkast heb en dus alleen maar met houdbare ingrediënten kan koken.

Het werd een simpele, maar heerlijke pasta met tomatensaus. Maar de rest van het festival, dus tot en met zondag, eten we al het heerlijks dat hier te koop is…

Ingrediënten

Pasta (in de vorm van hartjes!)

1 pakje tomaten Passata

1 aubergine (in blokjes gesneden)

1 courgette (in blokjes gesneden)

1 ui (gepeld en in stukjes gesneden)

een stukje spek (in blokjes gesneden)

2 eetlepels Italiaanse kruiden

1 theelepel knoflook pasta

1 eetlepel balsamico azijn

olijfolie

De bereiding spreekt wel voor zich, toch?

NB: voor degenen die zich zorgen maken om onze katten en t konijn (en misschien ’t huis): daar wordt goed voor gezorgd door een lieve oppas!

1 Reactie

  1. (O)ma

    Oude tijden herleven met deze beelden: het campinggasstelletje, pannetjes en bij het bord zei ik: ach….net zoveel plezier ermee als wij er aan beleefd hebben. Liefs van mij.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *