Groene minestronesoep met tortellini

door | 18 aug 2019 | aardappel, avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kaas, pasta, recept, soep, vegetarisch

Gisteren aten we deze “tortelloni minestrone” uit ‘Nigellissima’, van Nigella Lawson. Dit is zóóó lekker! Écht, de aller-aller-allerlekkerste minestronesoep die je ooit hebt gegeten! Free begon in eerste instantie een beetje te piepen toen hij hoorde dat we soep zouden eten (hij is blijkbaar niet zo dol op soep als ik), maar hij heeft toch twee keer opgeschept. En netjes zijn borden leeggegeten ook! Hij vond vooral de tortellini súper lekker! En er was nog een beetje over, dus vandaag hadden we tussendemiddag allemaal lekker nóg een kopje van deze soep. Vanmiddag ben ik met Edwin naar de Woodstock 50th Anniversary film geweest. Bijna vier uur lang, in een uitverkochte bioscoopzaal, hebben we genoten van de muziek en de sfeerbeelden. Gewéldig!!!

Ingrediënten
1 courgette
200 gram sperziebonen
2 (niet te grote) preien
200 gram diepvries erwtjes
2 aardappelen
1 stengel bleekselderij
1 blik cannellinibonen
1/2 bol soloknoflook (of 1 teen gewone knoflook)
1 pak tortellini met spinazie-ricottavulling (koelvers, 250 gram)
een half bosje basilicum
een paar takje tijm
50 gram grana padano, geraspt
olijfolie
3 bouillontabletten (groentebouillon)

Bereiding
Begin met het schoonmaken van de groenten: snij de courgette in kleine blokjes. Snij de topjes van de sperziebonen en breek ze in kleine stukjes. Snij de prei in de lengte doormidden, spoel even het zand eruit onder de kraan en snij dan de preien in ringen. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Snij de bleekselederij in halve maantjes.


Verhit een scheut olie in een braadpan en rits de blaadjes van het takje tijm erin. Pers de knoflook erboven uit en fruit die even aan. Voeg dan de diepvrieserwtjes toe en roer alles goed goed om.

Als de erwtjes een beetje ontdooid zijn, en mooi glimmen aan de buitenkant, voeg dan de andere groenten (aardappel, courgette, sperziebonen, bleekselderij en prei) toe. Roer even goed door.


Doe de bouillontabletten en 1,3 liter water bij de groenten in de pan. Doe de deksel op de pan en breng de soep aan de kook. Als het kookt haal je de deksel weer van de pan en laat alles 10 minuten doorkoken. Check daarna of de aardappelblokjes en de sperziebonen gaar zijn door er even in de prikken.


Als die gaar zijn, schep dan 3 volle soeplepels vol gekookte groenten (en een beetje bouillon) in de blender. Laat even wat afkoelen (geen kokende dingen blenderen!). Doe dan de basilicum en de grana padano erbij in de blender en pureer tot een dikke groene massa.


Giet de cannellinibonen af en spoel ze even goed om. Doe ze dan in de soeppan en breng de soep aan de kook. Als de soep weer kookt, dan voeg je de tortellini toe en brengt de soep weer opnieuw aan de kook. Als het kookt, dan haal je de pan van het vuur (de tortellini gaart nog wel even door) en roer  de inhoud van de blender door de soep. Laat de pan nog 10-15 minuten staan voor je de soep gaat eten.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *