Chocolate chip cookies

door | 19 aug 2019 | kids, koek, oven, recept, tussendoortje, zoet

Of ik chocolate chip cookies mee wilde nemen als ik boodschappen ging doen, vroeg dochterlief, want ze had héééél erg trek in chocolade en in koekjes.  Ik stelde voor om ze gewoon zelf te bakken. Dat vond ze een goed idee en dus hebben we zondag koekjes gebakken. Tenminste… Ik heb wel geholpen met het maken van het deeg, maar het bakken en fotograferen heb ik aan haar overgelaten. Want op zich is het niet heel veel werk, deze koekjes, maar tussendoor moet het deeg minstens een uur in de koelkast. Ja, en toen waren Edwin en ik al naar de bios, naar de Woodstock-film. Maar het is helemaal goed gegaan. De koekjes waren wel iets meer uitgelopen dan ze had gedacht (en eerlijk gezegd ook meer dan ík had gedacht), maar ze waren makkelijk los te breken, dus dat gaf eigenlijk niet. En ze vond ze héérlijk! Veel lekkerder dan koekjes uit de winkel, natuurlijk…

Ingrediënten
210 gram bloem
140 gram boter (op kamertemperatuur)
110 gram fijne kristalsuiker
100 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel vanille essence
1/4 theelepel zout
1 ei
1/4 theelepel baking soda
200 gram pure chocolade

Bereiding
Snij de boter met twee messen in stukjes en doe de boter samen met de kristalsuiker, basterdsuiker en de vanille-essence en het zout in een kom. Mix het met een handmixer tot een romig mengsel. Voeg dan het ei toe en mix die er ook door. Zet nu de deeghaken op de mixer en meng de bloem en de baking soda door het boter-mengsel.
Hak de chocolade in niet te grote stukken en doe de stukjes bij het deeg in de kom. Meng alles goed door!
Maak een dikke rol van het deeg en verpak die in plastic folie. Leg de rol minstens een uur in de koelkast,

Als het deeg goed stevig is, verwarm dan de oven voor op 175 graden, maar laat het deeg nog even in de koelkast liggen tot de oven heet genoet is. Haal dan de deegrol uit de koelkast., pak het deeg uit en snij het in plakken van 1,5 tot 2 cm dik.

Bekleed een bakplaat met bakpapier, en leg de deegplakken op het bakpapier. Hou er rekening mee dat het deeg flink uitloopt, dus hou voldoende afstand.

Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten mooi bruin en gaar. Check vanaf ongeveer 12 minuten regelmatig hoe ’t met je koekjes gaat; je wilt natuurlijk niet dat ze aanbranden!

Laat de koekjes afkoelen en breek ze dan, als dat nodig is, los van elkaar.
Eet smakelijk!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *