Krokante gestampte aardappelen uit de oven, kaasburger en spinazie

door | 31 aug 2019 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, kaas, recept, vegetarisch

Een AVG-tje: Aardappelen-Vlees-Groenten. Dat maak ik niet zo vaak, want dat vind ik eigenlijk een beetje saai… In plaats van vlees heb ik er een kaasburger bij gebakken. Die kaasburgers kocht ik bij de kaasboer: Yellow Burger. “De burger van echte kaas die niet smelt” stond er op het bord. Nou, dat leek me wel wat! Deze burgers worden wel zacht, krijgen zo’n lekker gebakken-kaas-smaakje, maar ze lopen niet uit. Je kunt deze, volgens de verpakking, op de barbecue, in een grilpan, of in een gewone koekenpan met anti-aanbaklaag bakken, zónder boter of olie.
Ze vonden het héérlijk! Vooral de aardappelen! Het is een recept van Jamie Oliver, de aardappelen op deze manier, maar ik heb geen idee waar ik het voor het eerst gezien heb. Misschien in één van zijn kookboeken, of op Facebook, of op tv? Maakt eigenlijk niet uit: credits voor Jamie.
Maar goed, als ze het zo lekker vinden, dan moet ik misschien wat vaker aardappelen voor ze maken…

Ingrediënten
13 aardappelen (vrij vastkokend)
4 kaasburgers
600 gram verse spinazie (gewassen)
2 eieren
250 ml melk
6 eetlepels groentesaus
olijfolie
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de aardappelen. Doe ze, met schil en al, in een pan en doe er zoveel water bij dat ze onder staan. Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn (als je er makkelijk in kunt prikken zijn ze gaar). Giet de aardappelen af en laat ze even iets afkoelen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel daar de aardappelen over (kiep de aardappelen op de bakplaat). Duw met de pureestamper op elke aardappel zodat ze open barsten. Sprenkel olijfolie over de aardappelen en strooi er zout en peper over.

Zet de bakplaat met gestampte aardappelen in de oven tot de aardappelen mooi bruin en lekker krokant beginnen te worden.
Kook de eieren tot ze (net) hard zijn.
Roerbak in de tussentijd de spinazie: verhit in een wokpan een flinke scheut olijfolie. Doe zoveel spinazie in de wokpan tot die driekwart vol zit. Roer voorzichtig om tot de spinazie begint te slinken. Doe er dan een paar handen spinazie bij. Ga zo door tot alle spinazie geslonken is. Strooi er dan wat versgemalen zout en peper over. Giet de spinazie af en laat even goed uitlekken.


Verhit een grilpan en bak daarin de kaasburgers aan beide kanten.
Maak de groentesaus volgens de aanwijzing op de verpakking: breng de melk aan de kook, roer met een garde de sauspoeder erdoor heen en laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
Gebruik het ei om de spinazie te garneren.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *