Andijviestamp met kaaskletskoppen

door | 2 sep 2019 | aardappel, avondeten, Hollands, hoofdgerecht, kaas, kip, oven, recept, snel, stamppot, vegetarisch

Ik wist al vantevoren dat ik vandaag niet zoveel tijd zou hebben om te koken of te bloggen, want na mijn werk stond er spelletjesavond met mijn spelletjes-groep op de agenda. We hebben gezellig Cluedo en Qwixx gespeeld! Maar ik had er natuurlijk al rekening mee gehouden dat ik niet zoveel tijd zou hebben, dus ik had een beetje makkelijke maaltijd bedacht voor vanavond. Dit recept van andijviestamppot met kaaskletskoppen (en gerookte kipreepjes) komt uit de stamppotbijbel. Qua andijviestamppot is het natuurlijk niet zo spectaculair, maar die kaaskletskoppen waren er hartstikke lekker bij. De gerookte kipreepjes moesten er eigenlijk doorheen geroerd, maar ik heb ze er los bij gegeven.

Ingrediënten
1 flinke zak gesneden andijvie (500 gram)
1 kilo aardappelen
250 gram geraspte kaas
100 ml creme fraiche
een klontje gezouten roomboter
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel paprikapoeder
peper & zout
gerookte kipfilet reepjes – optioneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen. Snij in stukken, spoel ze even om en kook ze in ruim water met wat zout gaar.


Roer de komijnzaadjes en paprikapoeder door 200 gram van de geraspte kaas. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en leg daarop met behulp van een ring vier porties geraspte kaas. Druk de kaas een beetje aan en probeer er voor te zorgen dat het “plakje” overal even dik is. Zet de bakplaat een minuut of vijf in de oven tot de kaas gesmolten is en bruin begint te worden. Haal de bakplaat uit de oven en laat de kaas-ketskloppen even afkoelen voor je ze van het bakpapier haalt. Leg ze even op een keukenpapiertje om het overtollige vet op te nemen.


Giet de aardappels af als ze gaar zijn en vang wat van het kookvocht op. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en stamp er de creme fraiche en boter door. Roer dan de andijvie en de rest van de geraspte kaas erdoor. Als de stamppot te droog is, roer er dan wat van het opgevangen kookwater door. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.


Verdeel de stamppot over vier borden en leg er een kaaskletsop op. Indien gewenst kun je er gerookte kipreepjes bij geven.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *