Omgekeerde bladerdeeg pizza van Jamie

door | 9 sep 2019 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, oven, ovenschotel, recept, traybake, vegetarisch

Dit recept komt uit Jamie Olivers nieuwe kookboek “VEG”. Echt een gewéldig kookboek! Helemaal Jamie, maar dan allemaal vegetarisch! Dit is echt het eerste Jamie-boek waarvan ik denk dat ik álles wel kan koken. Meestal zit er een hele sectie vis en schaal- en schelpdieren in, die ik écht niet ga maken. Maar dit boek heeft dat niet! Het enige minpuntje is dat er een geschatte bereidingstijd bij staat. En bij alles boven een uur (en dat zijn de meeste recepten) zakt de moed me een beetje in de schoenen… Gek eigenlijk, als er géén tijd bij staat, dan denk ik dat het wel te doen is, maar zet er “1 uur en 30 minuten” bij en ik haak af… Maar van ’t weekend zag ik een youtube-filmpje van dit recept, en toen dacht ik: “Nah, dat kan ik wel!” Dit is écht een aanrader voor als je moe  thuis komt uit je werk. Niet als je ’s avonds nog ergens naar toe moet, want daar is de oventijd te lang voor. Maar als je thuiskomt en je hebt geen puf meer… Ideaal! Groenten in de oven. Bladerdeeg erover. En eet smakelijk!

Ingrediënten
1 rol kant&klaar bladerdeeg (koelvers)
1 courgette
1 emmer snoeptomaatjes
1 rode ui
1 gele paprika
1 bol mozzarella
een paar takjes oregano
olijfolie
20 ml balsamico azijn
3 eetlepels schenkstroop
zout  & peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de tomaatjes en snij ze doormidden. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snij het vruchtvlees in stukken. Was de courgette en snij in stukken. Pel de ui, snij in kwarten en trek de schillen los van elkaar. Doe de groenten in een braadslede.

Pluk de oreganoblaadjes van de takjes af, kneus ze even en strooi over de groenten. Strooi wat zout en peper over de groenten en giet er wat olijfolie over.


Zet de groenten in de voorverwarmde oven. Hussel de groenten om na ongeveer een kwartier en zet de ovenschaal dan nog een kwartier terug.

Haal de ovenschaal uit de oven en schuif de groenten een beetje naar het midden. Rol het bladerdeeg uit en leg die over de groenten. Stop het bladerdeeg lang de randen een beetje in. Zet de ovenschaal een half uur terug in de oven, tot het bladerdeeg helemaal “puffy” en mooi bruin is. Haal voorzichtig een spatel langs de rand van het bladerdeeg. Leg een iets grotere bakplaat over de ovenschaal en stort de pizza… één-twee-drie… op de bakplaat.

Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel die over de bakplaat. Roer de balsamico-azijn door de schenkstroop en sprenkel wat van het balsamico-stroop-mengsel over de pizza.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *