Toen ik laatst bij Mireille (van de Mir-methode) was, had ze een bananenbrood gebakken. Hij was héééérlijk! Onder het genot van een kopje thee en een plakje bananenbrood hebben we heerlijk over vanalles en nog wat zitten praten.

Mireille hield niet zo van koken, enzo, maar ze is de laatste tijd flink aan het bakken geslagen met gezonde recepten. Waaronder dit héérlijke bananenbrood! Ze was zo lief om haar recept te delen!

Ik moest wel even speciaal op ingrediënten-jacht, want amandelmeel en havermoutmeel en agave siroop heb ik niet standaard in huis. Gelukkig bleken ze dat ook gewoon in de supermarkt te verkopen!
Het is niet een heel moeilijk recept. Het lastigste is nog het wachten tot het genoeg is afgekoeld om aan te snijden… want het ruikt zóóó lekker!!!
Hij was súper goed gelukt, al zeg ik het zelf. En manlief en kinderen hebben er ook van zitten smullen!

Ingrediënten
3 rijpe bananen
50 gram dadels (zonder pit)
3 eieren
100 gram amandelmeel
50 gram havermoutmeel
1 1/2 theelepel bakpoeder
2 handjes ongezouten notenmix (ongeveer 50 gram)
snufje zout
1 eetlepel agave siroop
1 klein klontje gezouten roomboter

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.


Pel de bananen en doe ze, samen met de dadels, in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan en pureer tot de stukjes dadel fijn zijn.

Voeg de amamdelmeel en de havermoutmeel toe. Zet de keukenmachine tot je een dik beslag hebt.
Voeg het bakpoeder, zout en de agave siroop toe en meng nog even door.


Breek de eieren in een mengkom en kop ze lekker luchtig met een handmixer.

Voeg het bananen-beslag toe aan de opgeklopte eieren en klop het door tot een luchtig beslag met de handmixer.


Roer de noten door het beslag.


Vet de broodvorm in met de gezouten boter. Giet het beslag in de broodvorm en bak het bananebrood 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.


Check of het brood al gaar is door er in te prikken met een satéprikker. Als er geen beslag aan blijft zitten dan is je brood goed. Haal de broodvorm uit de oven en laat een paar minuten afkoelen in het blik.

Schudt de vorm iets heen en weer om te checken of het brood los zit in de vorm. Stort het brood dan op het rooster. Zelf draai ik ‘m dan weer terug om, zodat de bovenkant boven blijft. Laat verder afkoelen op een rooster.

Wacht tot het brood helemaal is afgekoeld voor je ‘m aan snijd, anders breekt het…

Eet smakelijk!

 

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial