Broodje brie met rucola melange, viervruchten confiture en komkommer

door | 28 sep 2019 | brood, kaas, lunch, ontbijt, recept, snel, vegetarisch, zoet

Vandaag, op Buren-dag, werd vanuit de bewonersvereniging in onze wijk een “garage-sale” georganiseerd. Dat is een soort Koninginnedagkleedje, maar dan vanuit je garage, oprit, of tuin. Nou, wij hadden ook nog wel wat op te ruimen! We spelen heel graag bordspellen en we hebben er dan ook heel veel, maar we pakken eigenlijk elke keer dezelfde favorieten uit de kast en de rest staat dus stof te vangen. Dit leek me dus een mooie gelegenheid om onze spelletjeskast eens op te ruimen!
De verkoop ging redelijk. Dankzij een berichtje op de buurt-app kwamen er wel wat mensen op de spelletjes af. Dat levert dan meteen wat leuke gesprekjes op met mensen die óók van spelletjes houden. Onze buurman was onze beste klant. We hadden geen idee van elkaar dat de ander ook van spellen houdt! En we hebben afgesproken om een keer samen een spelletjes-avondje te houden. Waar zo’n buren-dag al niet goed voor is…
Maar voor we begonnen: een lekker broodje brie!

Ingrediënten
4 Italiaanse bollen
1 pakje brie (200 gram)
1 zak rucola-melange
viervruchten confiture (gewoon uit een potje, hoor! Een andere jam kan natuurlijk ook…)
1 komkommer

Bereiding
Snij de broodjes open en leg er een plukje rucola melange op. Snij de brie in dikke plakken en verdeel die over de broodjes. Schep er een lepeltje confiture op. Schil de komkommer en snij in plakken. Leg op de andere helft van het broodje een plakjes komkommer.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *