Rocky Road

door | 30 sep 2019 | kids, koek, no-bake, recept, tussendoortje, zoet

Toen Lone in de brugklas zat zijn we begonnen met “een tien is tááááááááárt!!!”. Omdat de tienen niet zo heel dik bezaaid waren, hebben we na verloop van tijd de taart-grens íets naar beneden geschroefd. Of het nu voor ckv, maatschappijleer, gym, engels of wiskunde was, dat maakte niet uit: een negen of hoger was taart! Dat hebben we geweten… Na verloop van tijd kon ik het niet meer bijbenen met de taart en liep ik standaard een taart of vier, vijf achter. En geloof het of niet, op een gegeven moment waren we de taarten een beetje zat… Toen hebben we er maar chocolade repen en -later- zelfgebakken koekjes van gemaakt.
Nu het schooljaar weer begonnen is, hebben we de eerste negens al weer binnen. Deze Rocky Road is voor een 9,8 voor wiskunde van dochterlief. Zoonlief had een 9,5 voor muziek. Naar eigen zeggen houdt hij niet van taart of chocola, dus hij is nog aan het denken waar we zijn negens het beste mee kunnen vieren…  

Ingrediënten
300 gram chocolade (ik heb melk gedaan, want dat vindt Lone het lekkerste, maar puur kan natuurlijk ook…)
100 gram boter
4 gedroogde abrikozen
100 gram biscuitjes
1 schaaltje gemengde noten (ongezouten)
een flinke hand spekkies
3 eetlepels agave siroop
poedersuiker

Bereiding
Smelt de chocola en de boter samen in een steelpan. Roer goed. Roer, als alles helemaal gesmolten is, de agave siroop erdoor.


Knip of snij de spekkies en de abrikozen in kleine stukjes. Doe de biscuitjes in een zakje en sla er met de deegroller op, tot je kruimels en kleine stukjes hebt. Doe daarna hetzelfde met de noten.


Doe ongeveer een kwart van de chocola in een schaaltje en hou dat even apart. Roer de spekkies, abrikozen, biscuit en noten door de gesmolten chocola in de pan.


Bekleed een niet te grote vorm (bijvoorbeeld een braadslee, bakplaat, of cakevorm) met bakpapier en doe het chocolade-mengsel erop. Let er nog eens stuk bakpapier op en druk aan. Giet de achtergehouden chocolade erover en smeer uit.

Zet de schaal minstens twee uur in de koelkast. Haal de schaal uit de koelkast en til de chocola uit de vorm. Kwast er een beetje poedersuiker op, zodat het iets minder plakt en snij de rocky road in blokjes.

Zet de rocky road tot gebruik terug in de koelkast.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *