Kruidige uiensoep met kikkererwten

door | 2 okt 2019 | eenpansgerecht, lunch, recept, soep, vegan, vegetarisch

“En die vegetariërs dan?” Die vraag werd me gesteld naar aanleiding van mijn hippiesoep recept. Want tja, de soep kan iedereen “versieren” met wat hij lekker vindt, maar als het op basis van kip is, dan hebben vegetariërs toch wel een probleem… Ik stelde in eerste instantie een gewone groentebouillon voor, maar gisteren bedacht ik dat iets met een bite toch ook wel erg lekker zou zijn. De wel-vlees-eters krijgen ook niet alleen een kale kippen-bouillon. Ik bedacht dat deze kruidige soep met uien en kikkererwten wel perfect zou zijn. De soep is, net als de basis-kippensoep, ook “los” al erg lekker, maar is ook goed te combineren met de diverse ingrediënten die erbij geserveerd worden. Ik heb vandaag deze soep als lunch gegeten. En hij was hartstikke lekker. Zelfs zonder de “versierselen”. Vult ook goed, met die kikkererwten.

Ingrediënten
2 uien
1 blik kikkererwten
1 blik gepelde tomaten
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel kurkuma
3 bouillontabletten (groentebouillon, minder zout)
olijfolie

Bereiding
Schil de ui, snij doormidden en vervolgens in halve ringen. Verhit een scheutje olie in een braadpan en fruit  daarin de uienringen aan. Laat die ongeveer een kwartier zacht worden, onder af en toe roeren (hoe lánger hoe beter). Als de uienringen lekker zacht zijn, strooi dan de koriander, komijn en kurkuma erover en roer goed door. Laat een paar minuten mee bakken, daardoor komen de smaken goed naar boven.


Snij intussen de gepelde tomaten in het blik in stukken. Blus de ui-met-kruiden af met de gepelde tomaten.


Giet er anderhalve liter water bij, doe de 3 bouillontabletten en de kikkererwten erbij en breng aan de kook.
Kook een paar minuten door en je soep is klaar.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *