Oooooh, na die rocky road die ik laatst maakte kreeg ik zo’n trek in witte chocolade… Ik kwam deze fudge van witte chocolade met pistachenoten en cranberries tegen op Laura’s Bakery en ik was meteen verkocht! Ik vind de kleuren, dat contrast van rood en groen, er fantástisch uit zien! Pas later kwam ik de term “Kerst-fudge” tegen voor deze combi met pistachenoten en cranberries. Kerst??? Door dat wit-groen-rood, zeker? Nou, de herfst is net aan begonnen en de kruidnoten liggen al weer wéken in de winkel, dan kan ik half oktober ook wel met kerst-fudge aankomen, toch? Het is ten slotte –google “how many days till christmas”– nog maar 74 dagen tot kerst (en dus tot de top2000!). Dusch…

Ingrediënten
400 gram witte chocolade
1 blikje gecondenseerde melk
100 gram pistachenoten
100 gram cranberries

Bereiding
Breek de witte chocolade in stukken en doe die samen met de gecondenseerde melk in een steelpan.

Laat op een laag pitje, onder continue omscheppen, smelten tot je een egale massa hebt. Bekleed een niet te grote bakplaat (of braadslee) met bakpapier. Haal de pan van het vuur en roer dan (ongeveer) drie-kwart van de pistachenoten en de cranberries door de gesmolten witte chocolade.

Giet het witte chocolade-mengsel op de bakplaat. Verdeel de rest van de pistachenoten en de cranberries erover en druk zachtjes aan. Laat nu de fudge wat afkoelen en zet het daarna in de koelkast.

Na een paar uur kun je de fudge in stukken snijden.

Eet smakelijk!

ps: bewaar de fudge in de koelkast.