Plaattaart met bloemkool, blauwe kaas en hazelnoten

door | 13 okt 2019 | avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, snel, traybake, vegetarisch

Even een beetje rustig aan, dit weekend. Want, man o man, wat was ík moe… Uitslapen. Nog even terug naar bed en nóg meer slapen. In bad. Nóg een dutje. En nog steeds een meh-gevoel. Ben ik mezelf dan voorbij gehold, de laatste tijd? Niet dat ik weet… Maar ik heb inmiddels wel geleerd dat als mijn gevoel “HO!” zegt, dat ik daar dan maar beter naar kan luisteren.
Vanavond aten we deze plaattaart. Het recept komt uit de “Boodschappen” van oktober. Het is een súper makkelijk recept! Ideaal als je even niet zoveel puf hebt. En nog hartstikke lekker ook!

Ingrediënten
1 bloemkool
1 rol bladerdeeg
1 castello blue (150 gram)
een stukje brie (100 gram)
50 gram hazelnoten
olie
zout & peper
een paar takjes peterselie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.


Snij de bladen en de stronk van de bloemkool en snij de bloemkool in tweeën. Leg de helften op een snijplan en snij de bloemkool in plakken van ongeveer 2 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de plakken bloemkool (en de losse roosjes) op. Sprenkel er wat olijfolie over en maal er wat zout en peper over.
Zet de bakplaat ongeveer ongeveer 15 minuten in de oven.


Haal de bakplaat met bloemkool uit de oven en snij de bloemkool in grove stukken. Zet de oven iets lager: 200 graden.
Rol de rol bladerdeeg, met bakpapier en al, uit op een tweede bakplaat. Verdeel de bloemkool erover. Hak de hazelnoten in grove stukken en strooi die over de bloemkool. Snij de kaas in stukken en verdeel die over de plaattaart.


Zet de plaattaart 20-25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *