Tuna Melt Sandwich

door | 23 okt 2019 | brood, kaas, lunch, oven, recept, vis

Nou, nog ééntje dan… Voorlopig weer even een laatste recept met vis, want vandaag is dochterlief weer thuisgekomen. Edwin is haar en haar vrienden vanmiddag op gaan halen. Voor hij vertrok aten we lekker nog deze Tuna Melt Sandwiches. Afgelopen weekend at ik met Lone een broodje in de stad en toen nam ik ook de  Tuna Melt. Maar het is eigenlijk súper makkelijk zelf te maken. Maak je niet druk om de hoeveelheden; dat komt allemaal niet zo nauw. Ik had trek in lekker veel tonijn, dus ik heb zo’n groot blik genomen, maar je zou ’t ook met een gewoon (klein) blikje tonijn kunnen doen. Je kunt ook meer of minder mayo, lente-uitjes of kaas gebruiken. Het accent verschuift dan iets, maar het blijft een zálig broodje!

Ingrediënten
2 afbak baguettes
1 groot blik tonijn-in-olie (400 gram; of twee gewone blikken)
een paar eetlepels mayonaise
100 gram geraspte kaas
1 citroen
2 lente-uitjes
een paar augurkjes (zoet-zuur)

Bereiding
Verwarm de oven voor en bak -als de oven heet genoeg is- de baguettes af in ongeveer 3/4 van de tijd die op de verpakking staat (die van mij moesten 10-12 minuten, dus ik heb ze 8 minuten gebakken). Snij de baguettes doormidden, zodat je vier broodjes hebt. Verwarm dan de oven voor op de hoogste grill-stand.
Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pers één helft van de citroen uit en doe dat samen met de mayo, lente-ui en de tonijn in een mengkom. Meng alles door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de voorgebakken broodjes open, leg ze op de bakplaat en verdeel het tonijn-mengsel erover. Leg op het tonijn-mengsel een handje geraspte kaas.

Zet de bakplaat onder de grill tot de kaas lekker gesmolten is en de broodjes nog iets bijgekleurd.

Snij de augurkjes in plakken en leg die er lekker op.
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *