S’mores uit de oven

door | 25 okt 2019 | kids, nagerecht, oven, recept, tussendoortje, zoet

Zoonlief had nog wat lekkers tegoed, omdat hij zulke goede cijfers had gehaald. Goede cijfers vieren we meestal met taart, maar hij wilde geen taart en dus vroeg ik ‘m wat het dan wel moest worden. “Ken je S’mores?” Dát wilde hij! Nou, natuurlijk! S’mores is gewoon Amerikaans voor gesmolten marshmallows! Al wist ik eigenlijk niet waarom het zo heet. Ik heb ’t even gegoogled:  “A S’more is a sweet snack consisting of a chocolate bar and toasted marshmallows sandwiched between graham crackers.” En deze: “S’more is a contraction of the phrase “some more”. No one knows for sure who invented the s’more. However, the first published recipe for “some mores” was in a 1927 publication called Tramping and Trailing with the Girl Scouts. Loretta Scott Crew, who made them for Girl Scouts by the campfire is given credit for the recipe.”Dus heb ik Pinterest afgestruind op jacht naar leuke recepten met S’mores. Nou, ik vond er een paar, hoor! Woensdag maakten we samen s’mores uit de oven. Leuk geprobeerd, maar na een half hapje vond hij het al “niet zo”. Hij wilde geen kruimels, maar gewoon een koekje. En dat gekarameliseerde bovenop, dat hoefde ook niet van ‘m, want hij houdt ook niet van karamel. O, en die chocola erin ook liever niet. Beetje jammer. Ik moet ook niet zo moeilijk willen doen. Gelukkig vond dochterlief ze wél heerlijk! Vanavond heb ik ’t nóg een keer geprobeerd. Maar dit keer gewoon een no-nonsens s’more: gewoon een marshmallow op een gewoon Maria-biscuitje. Voor hem zonder chocola, voor zijn zus mét. Even in de oven. Héél leven de grill aan voor ’t kleurtje. En voilá. Smores zoals s’mores bedoeld zijn! Ze vonden ze heerlijk!

Ingrediënten versie 1
250 gram koekjes “Digestive”
100 gram boter (gezouten roomboter)
12 stukjes (melk)chocolade
12 marshmallows

Bereiding versie 1
Verwarm de grill voor. Breek of snij de chocalade in 12 losse stukjes.

Verkruimel de koekjes, smelt de boter, roer alles door elkaar.

Bekleed een muffin-tin met cupcakevormpjes. Doe in elk cakevormpje een schep koekkruimels. Druk de kruimels flink aan in de cupcakevorm, bijvoorbeeld met de onderkant van een beker of de bolle kant van een lepel.

Druk een kuiltje in de kruimelbodem. En leg in elke vorm een stukje chocola. en daarop een marshmallow.
Zet de bakplaat onder de grill.

Hou in de gaten. Als de marshmallows beginnen te karameliseren zet je de grill uit. Laat de marshmallows nog even in de hete oven staan, zodat ze nóg zachter worden en de chocola smelt.

Ingrediënten versie 2.0
24 Maria biscuitjes
12 marshmallows
6-12 stukjes (melk) chocolade

Bereiding 2.0
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar 12 Maria biscuitjes op. Leg op 6 van de biscuitjes een stukje chocolade. Leg op alle biscuitjes één marshmallow.

Zet de bakplaat in de oven tot de marshmallows een beetje “puffy” beginnen te worden (ze zwellen wat op). Zet dan de grill nog even aan en laat de marshmallows een heeeeeel klein beetje bruin worden.


Haal de bakplaat uit de oven en leg op elke marshmallow en duw die een beetje aan.

Welke je ook maakt: eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *