Egg ’n Cheese-Onion

door | 26 okt 2019 | brood, eenpansgerecht, kaas, lunch, ontbijt, recept, snel, vegetarisch

Dit is een favoriet weekend-ontbijt bij ons. Oorspronkelijk komt het van “Eggs a la Mario”. Dat was een ontbijt met ui, spek en ei, dat we eens op een Queen-friends meeting aten. Mario was het toenmalige vriendje van een van de Queen Friends.

Die versie met spek hebben we ook heel vaak op, maar nu we vegetariërs in huis hebben, hebben we de spek vervangen door kaas. En nadat zoonlief enthousiast uitriep: “Lekker! Mac ’n Cheese! O nee, Cheese-Onion. Lekker!” hebben we het Egg ’n Cheese-Onion genoemd.

Een lekker stevig ontbijt. Of eigenlijk meer “brunch”.

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 6 eieren
  • 125 geraspte kaas
  • olijfolie
  • zout&peper
  • 8 verse witte boterhammen

Bereiding

Pel en snipper de uien. Verhit in een wokpan een scheut olie en fruit daarin de uien aan. Breek, als de ui glazig is, de eieren boven de pan. Roer de eieren en ei door elkaar, zodat je een soort scrambled eggs (roerei) krijgt. Strooi de geraspte kaas erover als het ei bijna helemaal gestold is en roer door tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het ei-ui-kaas-mengsel over de boterhammen.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *