Bietjes en knolselderij met feta en eieren van de bakplaat

door | 8 nov 2019 | avondeten, brood, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, snel, traybake, vegetarisch

We hadden niet zoveel tijd, gisteren. Ik kwam tegen half vijf thuis, toen kwam Free’s huiswerkcoach tot half zes, en Edwin moest om zeven uur al weer op school zijn, voor de evaluatie van het schoolkamp. En eerlijk gezegd had ik deze maaltijd al een paar dagen voor me uitgeschoven omdat het me een beetje ingewikkeld leek, met die knolselderij. Was niet nodig, want het was eigenlijk hartstikke makkelijk en snel. Met een keukenmachine waren de knolselderij en bieten in no-time geraspt. En de oven deed de rest! Lang leve De Groene Bakplaat met haar snelle, makkelijke recepten! Ik had eigenlijk gedacht dat manlief ’t niets zou vinden, maar dat was gelukkig niet zo. Hij vond het hartstikke lekker!

Ingrediënten
2 bieten (voorgekookt)
1/2 knolselderij
200 gram feta
1/2 citroen
een paar takjes dille
200 gram yoghurt
2 eieren
2 boterhammen per persoon

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de halve citroen uit. Snij de dille fijn.

Schil de (halve) knolselderij met een dunschiller. Snij de knolselderij in stukken en rasp ze in de keukenmachine. Doe de geraspte knolselderij in een mengkom. Rasp de bietjes ook met de keukenmachine. Doe de geraspte bietjes bij de knolselderij, verkruimel de feta erboven en meng de yoghurt, dille en het citroensap erdoor.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het bieten-mengsel erover. Druk (bijvoorbeeld met een klein schaaltje) vier kuiltjes in het bieten-mengsel. Breek de eieren, één voor één, in een schaaltje, en giet die in de kuiltjes.

Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven en bak tot de eieren gaar zijn.
Strooi er wat zout en versgeraspte peper over.
Rooster het brood in de broodrooster, grillpan of koekenpan en snij de geroosterde boterhammen schuin doormidden.

Schep een kwart van het bieten-mengsel én een ei op een bord en leg er geroosterd brood bij.
Eet smakelijk!

1 Reactie

  1. Anne

    Dit ziet er heerlijk uit. Ik ga het zonder twijfel een keer maken.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *