Zelfgemaakte cruesli

door | 9 nov 2019 | Hollands, kids, ontbijt, oven, recept, vegan, vegetarisch, zoet

Zoonlief ontbijt graag met cruesli met melk. Dus leek het me leuk om samen met hem zélf cruesli te maken. Er staan zát recepten voor granola online, dus gingen we gingen aan de slag. Groot voordeel is natuurlijk dat je ‘m helemaal kunt maken met wat je zelf het lekkerste vindt. En natuurlijk dat je zelf in de hand hebt hoeveel suiker en vet er in gaan. Hij wilde eigenlijk met appel, maar dat ging niet, want ik had geen gedroogde appel in huis. Ik heb hém de noten laten kiezen. Hij blijkt nogal een expliciete voorkeur (of afkeur) voor bepaalde noten te hebben: er mochten geen walnoten in. Ook geen pecannoten, want die lijken op walnoten. Het werden uiteindelijk cashewnoten en amandelen. En cranberries, want die vind hij ook erg lekker.
En d
ie appel proberen we later wel eens.

Ingrediënten
1 schaaltje havervlokken
2 eetlepels honing
2 eetlepels zonnebloemolie
een paar handjes noten (bijv. cashewnoten, amandelen en pistachenoten)
een handje cranberries

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Roer in een kom de honing en zonnebloemolie door elkaar. Roer dan de havervlokken erdoor, totdat alle havervlokken een klein beetje vochtig (vettig) zijn.


Hak de noten grof. Roer de gehakte noten en de cranberries door de havervlokken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het haver-mengsel erover.

Zet de bakplaat in de oven en bak zo’n 20 minuten. Roer af en toe om zodat het de havervlokken (en de noten) een beetje gelijkmatig bruin worden.

Lekker met melk, kwark of yoghurt.
Eet smakelijk!

Je kunt de cruesli bewaren in een lucht-dichte pot of trommel. Laat de cruesli wel goed afkoelen voor je het in een pot doet!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *