Minecraft Maandag

door | 27 jul 2020 | kids, vakantie

Even geen recept, vandaag. Vandaag is het namelijk “Minecraft maandag” bij ons. Voor wie minecraft niet kent: dat is een soort lego-achtige bouwwereld, maar dan op je computer. En dat is onder kinderen en tieners vrij populair. Free roept al heel lang dat hij mij zo graag Minecraft wil leren. En in een enthousiaste verdiep-je-eens-in-de-belevings-wereld-van-je-kind-bui zei ik een keer: “Dat is goed. In de vakantie.” We spraken af om de eerste maandag van de vakantie Minecraft maandag te houden. Hij heeft werkelijke de dagen afgeteld tot het zover was. En vandaag was het dan eindelijk Minecraft Monday: met zijn vieren de hele dag minecraften. Free heeft de laatste weken al wat uitleg gegeven. Over hoe je moet lopen, springen, zwemmen, over rechter- en linkermuisknop, over de “crafting table” en over weet ik wat allemaal. Dat kon ik toen niet zo heel erg volgen, maar na een (half) dagje minecraften begin ik het een beetje door te krijgen. Ik heb dus even geen tijd om te koken. In real life, tenminste, want in minecraft heb ik al kippenboutjes en porkchops gebakken. Ik heb koeien gemolken, eieren geraapt, graan gezaaid en geoogst en suikerriet omgezet naar suiker. En toen kon ik een taart bakken!

Ik heb schapen geschoren, bomen gehakt, een akker geschoffeld, een oneindige waterbron gemaakt en een trap uitgehouwen uit de rotsen.
En heel veel fakkels gemaakt en neer gezet, want als het donker wordt, dan komen er monsters.

In verband met “geen tijd” eten wij pizza, vanavond. Dat hoort er ook eigenlijk wel een beetje bij, bij zo’n dagje gamen, vind ik.
Free, “WoefWoefje”, leidt me met engelen-geduld rond op het eiland, doet me voor hoe iets moet, geeft me alle spullen die ik nodig heb en komt me redden als ik weer eens door de duisternis ben overvallen en zombies of creepers of skeletten moet ontvluchten.

Wat jullie ook eten: eet smakelijk!

 

1 Reactie

  1. mam

    Mens, wat heb jij ontzettend veel gepresteerd vandaag. Als je zo door gaat in je vakantie,ben je zwaar overspannen als je vakantie om is.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *