Andijviestamppot

door | 29 aug 2020 | aardappel, AVG, avondeten, Hollands, hoofdgerecht, kaas, recept, stamppot, vegetarisch

Vandaag heb ik Lone naar haar kamer in Enschede gebracht. Het is fijn dat het eindelijk zo ver was. Niet dat ik haar zo graag kwijt wil, hoor, maar vooral dat mijn gedachten nu kunnen stoppen met rondjes draaien: dat ik aan zus moet denken, of aan zo. Dat ze dit mee moet nemen, dat we dat nog moeten regelen, etc, etc.Rond de middag zijn we met een auto volgeladen naar Enschede gereden. Eenmaal hier hebben we de auto uitgeladen, haar spullen naar boven gesjouwd en een plekje gegeven. Daarna boodschappen gedaan bij een supermarkt in de buurt.
Lone mocht kiezen wat ze wilde kopen en koken. Ze wilde “iets met aardappelen”. Het werd stamppot andijvie. Met blokjes kaas en een vegetarische braadworst. We hebben meteen boodschappen voor morgen en overmorgen mee genomen.
Daarna gauw nog even naar de IKEA voor een topmatras. En terwijl ik haar bed aan het opmaken was, zat zij de aardappelen te schillen.
We hebben heerlijk gegeten! Zij zit nu een serie te kijken op haar laptop en ik zit dit blogje te typen op mijn telefoon. Ik blijf een nachtje slapen en morgen gaan we de laatste dingetjes regelen.


Ingrediënten
1/2 kilo aardappelen
1 zak gesneden andijvie (250 gram)
een stuk kaas (ongeveer 100 gram)
2 vegetarische braadworsten
1 zakje jus (vegetarisch)
een scheutje melk
zout, peper
olijfolie


Bereiding
Schil de aardappelen en snij in stukken. Zet met ruim water met een theelepel zout op. Kook de aardappelen gaar (prik er even in). Giet de aardappelen af.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak daarin de vegetarische braadworsten rondom bruin en gaar.
Zet de pan met aardappelen terug op het vuur en stamp de aardappelen fijn.


Roer de andijvie erdoor heen. Maak indien nodig wat smeuïger met een scheutje melk of gekookt water. Snij de kaas in blokjes en roer die door de stamppot. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Bereid de jus volgens de aanwijzing op de verpakking.

Schep een flinke schep andijviestamppot op en schep er wat jus over heen. Leg er een vega worstje op.
Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker
[Volgt later]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *