Stamppot met veldsla en erwtjes

door | 29 mrt 2021 | aardappel, AVG, avondeten, Hollands, hoofdgerecht, kaas, recept, rund, snel, stamppot, vlees

Zijn jullie al een beetje gewend aan de zomertijd? Ik absoluut nog niet… Lunch. Avondeten. Bedtijd. Met alles was ik een uur later dan normaal. Dat je toevallig op de klok kijkt en denkt: “Hè? Is het al zó laat?” Toen de kinderen nog klein waren, was het altijd een weeklang een uitdaging om te kinderen op tijd wakker en op school te krijgen. Maar daar hadden we dit jaar geen last van. Zoonlief had de eerste paar uur vrij, dus die hoefde niet vroeg op. Ik heb nog niet gehoord of dochterlief op haar studentenkamer op tijd op was voor haar online college. Maar als ze die mist, dan kan ze die colleges altijd nog terugkijken. Geef het een weekje en dan zit ik wel weer in het goede ritme, hoor. Waar ik wel vrolijk van word, was het heerlijk voorjaarsweer, vandaag. Ik vind het heerlijk dat ’t een beetje lente wordt. Van een beetje zon kikkert iedereen op. En zo’n uurtje langer licht vind ik ook erg fijn: kom maar door met die lente! Deze heerlijke smeuïge stamppot past écht bij het voorjaar. Het recept kwam ik tegen in het Boodschappen Magazine. Het was al een lekker snel en makkelijk recept, en ik heb het nóg ietsje makkelijker gemaakt: in plaats van crème fraîche en verse bieslook, heb ik een kruidenroomkaas met bieslook gebruikt. Wel zo makkelijk. Én lekker!

Stamppot met veldsla en erwtjes

Een héérlijke, smeuïge voorjaarsstamppot met erwtjes, veldsla en roomkaas met bieslook. Lekker met runderchipolata worstjes.

 • 1½ kilo Aardappelen
 • 300 gram Veldsla
 • 450 gram Erwtjes ((diepvries))
 • 185 gram Roomkaas met bieslook ((1 kuipje))
 • 8 Chipolataworstjes ((rund))
 • Zout, peper, olijfolie
 1. Zet de ingrediënten klaar.

 2. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Breng in een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Voeg na ongeveer 15 minuten de erwtjes toe. Breng opnieuw aan de kook en laat de erwtjes nog ongeveer 5 minuten meekoken.

 3. Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak daarin de chipolataworstjes rondom gaar. De worstjes kunnen flink spetteren, dus ik raad aan om een spatdeksel op de pan te leggen.

 4. Giet de aardappelen af, maar vang een deel van het kookvocht op. Doe de bieslook-roomkaas bij de aardappelen en erwten in de pan en stamp tot een puree. Voeg zoveel kookvocht toe, tot je een lekker smeuïge puree hebt, waar je makkelijk de veldsla door kunt roeren.

 5. Spatel de veldsla, steeds een flinke hand tegelijk, door de puree. Hou eventueel een paar plukjes sla opzij, ter garnering, en ga door tot alle veldsla door de puree is geroerd. Proef de stamppot en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

 6. Schep wat stamppot op een bord en leg er een paar chipolata worstjes op. Schep er eventueel wat bakvet van de worstjes over.

 7. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht
Hollands
Aardappelen, Aardappelpuree, Aardappels, Bieslook, Chipolata, Erwtjes, Puree, Roomkaas, Stamppot, Veldsla, Worstjes

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Preistamppot met dille en warmgerookte zalm

Venkel-knolselderij stamppot

Langedijker koolstamppot

Witlofstamppot met camembert, walnoten en vijgen

Kaasomelet met spinaziestamppot

Bietjesstamppot met uien-jus en een schnitzel

Paksoistamppot met cashewnoten

Rucolastamppot met gegrilde watermeloen

Andijvie-sla-stamppot met fenegriekkaas

2 Reacties

 1. Tante An

  Lekker fris en snel klaar. Ik heb in plaats van veldsla zevenblad uit de tuin gebruikt omdat we daar vanaf moeten ;).

  Antwoord
  • Elleny

   Wat een goed idee!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *