Sweet Chilli Champignons

door | 3 apr 2021 | brood, lunch, ontbijt, recept, snel, vegetarisch

Even geen uitgebreid recept, vandaag. Voor vandaag had ik op het programma staan: (1) koken voor morgen, (2) boodschappen ontvangen en (3) nieuwe boodschappen bestellen. De eerste twee gingen prima. Die derde was nogal gedoe. De website en app hadden last van een storing, dus kon ik mijn bestelling niet af ronden.En nadat het tijdstip voorbij was waarop je uiterlijk de bestelling kunt wijzigen, leek het er even op dat ik mijn place-holder bestelling (6 traytjes frisdrank) geleverd zou krijgen. Om mijn bestel moment vast te leggen doe ik meestal een onzin bestelling om aan het minimum bedrag te komen. En daarna kun je tot vlak van tevoren je bestelling nog wijzigen. Alleen dat wijzigen dat lukte dus even niet, vandaag. Maar complimenten voor de helpdesk: ik werd heel netjes geholpen. Helaas konden ze niet alsnog de boodschappen in mijn online boodschappen-mandje voor me bestellen, maar ze konden wel die onzin bestelling annuleren. Maar goed. Ik had het er maar druk mee en eind van het rit heb ik dus geen boodschappen voor volgende week. Nou ja, ik kijk wel wat ik nog in mijn vriezer en voorraadkast heb. Daar kom ik vast ook wel een eind mee.
Dit was mijn ontbijtje, vanmorgen. Ik had nog wat kastanje champignons in huis. Die had ik over van toen we Coq au vin aten. Terwijl de rest hier allemaal nog op één oor lagen, heb ik lekker dit broodje gemaakt en op gesmikkeld. Geen spectaculair recept, maar ik vond de combi van champginons met sweet chilisaus en een eitje wél een aanrader. Misschien een leuke last-minute tip voor de Paas-brunch? 🙂

 

Sweet Chilli Champignons

Gebakken champignons met een uitje in zoete chilisaus. Lekkere combi!

 • 125 gram Kastanje champignons
 • ½ Ui
 • 4 eetlepels Sweet Chilli saus
 • 1 eetlepel Olijfolie
 • 1 Ei
 • 2 Afbak Kaiserbroodjes
 • zout, peper
 1. Verwarm de oven voor. Bak de afbakbroodjes af.

 2. Kook het ei tot het hard is. Laat het ei schrikken onder de koude kraan. Pel het ei (dat gaat het beste als het ei niet te vers is, en je steeds je "pel-duim" even in het kookwater doopt). Snij het ei in plakjes met een eisnijder.

 3. Pel en snipper de (halve) ui. Verhit een eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan en fruit daarin de ui aan. Veeg de kastanjechampignons schoon en snij ze in plakjes. Bak de plakjes champignon mee met de ui. Strooi er wat zout en peper over. Als de champignons mooi bruin zijn, giet dan de zoete chillisaus erover. Roer goed door en laat op een laag pitje staan.

 4. Snij de broodjes door en verdeel het chili-champignon-mengsel erover. Leg daar een paar plakjes gekookt ei op.

 5. Eet smakelijk

Brunch, Ontbijt
Hollands
Broodje, Champignons, Chilisaus, Eitje, Gekooktei, SweetChilli

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Zachtgekookt ei met gebakken champignons

Stokbroodje met tomaat en gesmolten kaas

Broodje gezond

Broodje brie met rucola melange, viervruchten confiture en komkommer

Spring rolls (verse loempia’s)

Nacho’s met roomkaas-chili dip

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *