Penne met tomatensaus en vegetarische balletjes

door | 25 jul 2021 | avondeten, geen categorie, Hollands, hoofdgerecht, Italiaans, pasta, vakantie, vegetarisch

Allemachtig, wat is er een regen gevallen, vannacht. Het blééf maar doorgaan. Ik heb niet zo best geslapen. Sowieso is de eerste nacht op zo’n matje natuurlijk nogal wennen. Maar ook het geluid van de regen was niet echt meer een rustgevend getik op het tentdoek. Bij elke bliksemflits lag ik te tellen om te berekenen of het onweer niet te dichtbij kwam. En ondertussen lag ik me af te vragen of ik dan de kinderen wakker zou maken om in de stromende regen naar het toiletgebouwtje te vluchten, of dat ik dan zou gokken dat de bliksem niet vlak bij onze tent in zou slaan. Gelukkig geen blikseminslag, vannacht. En ondanks de urenlange stortbui zijn we droog gebleven, vannacht. Andere tenten en caravans hadden minder geluk: we hebben een ingestorte voortent gezien en meerdere tenten die vanmorgen in een flinke plas water stonden. En hier en daar slaapzakken aan de waslijn. Maar wij zijn gelukkig helemaal droog gebleven.

Vanmorgen ontbeten met pannenkoeken! Mmmm! We hebben vandaag nog een paar buien gehad, maar die konden we onder de tarp wel uitzitten met een kaartspelletje. Wizard: doet me een beetje denken aan klaverjassen, maar dan met extra troefkaarten. De kinderen hebben flink geoefend op de slack-line. Free kan al los op de lijn blijven staan. Lone met een beetje hulp. En we hebben heerlijk in de hangmat geluierd.

We aten vanavond deze penne met tomatensaus en vegetarische balletjes. Ik had de balletjes eerst even aangebakken, want ik was bang dat ze sompig zouden worden als ik ze zou meekoken in de saus. Natuurlijk heb ik wat extra groenten door de saus gedaan: een zakje Italiaanse roerbakgroenten. Eerst even twee uitjes gefruit, daarna de roerbakgroenten erbij en dat gaar laten worden in de saus. En intussen de pasta gaar gekookt in water met zout. En tot slot de afgegoten pasta met een soeplepel van het kookwater door de saus geroerd. Balletjes erover, geraspte kaas erover en smullen maar!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *