4 x 1 minuut wandelen + 7 minuten hardlopen

door | 17 okt 2018 | hardlopen, Operatie NL Fit

NL-Fit podcast 22: vier keer 1 minuut wandelen + 7 minuten hardlopen.
Ik had niet heel veel zin om te gaan hardlopen, vandaag.  Ik zag er eigenlijk een beetje tegenop, omdat ik vandaag voor ’t eerst 7 minuten moest rennen. En ik wist nog van de vorige keer dat dat héél zwaar was. En dat ik de muziek (7-minuten-durende-remixes) ook niet echt fijn vond.
Na een paar minuten krijg ik altijd “pap in mijn benen”, maar ik weet inmiddels dat als ik gewoon stug blijf doorrennen, dat dat gevoel vanzelf verdwijnt.  Na een tijdje (na 4 minuten, duh…) zei Jan-Willem “Nog drie minuten” Ik was dus al over de helft van de eerste 7 minuten. Na zijn “Nog één minuut” begon ik steeds zelf al met aftellen 10-9-8-7…  O, nee…. Nú dan? 10-9-8-7… Sjit, weer niet. Nú dan? Nee, nú dan? Totdat JW wél eindelijk begon af te tellen. De eerste zeven minuten vielen eigenlijk niet eens heel erg tegen. De muziek viel best wel mee. Al zou ik twee nummers, denk ik, leuker vinden. Die ene minuut wandelen is natuurlijk eigenlijk de moeite niet, maar toch helpt het om even bij te komen en op adem te komen. De tweede en derde keer 7 minuten gingen eigenlijk wel ok. Mijn tempo ligt, vind ik zelf, wel vrij laag (meer dan 6 minuten per kilometer), maar ik focus nu even op het opbouwen naar aan één stuk kunnen doorlopen.
Het was heerlijk weer en gelukkig was het nog niet zo druk in het Binnenveld. Er is daar in de spits af en toen flink wat sluipverkeer en soms word je er bijna van de sokken gereden.  Nadat de 4 keer 1 minuut wandelen + 7 minuten rennen erop zat, ben ik gewoon verder naar huis gewandeld.
Ik ben weer enorm trots dat ik -ondanks mijn frisse tegenzin- tóch ben gegaan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *