Had ik al verteld dat ik zo’n fijn, nieuw mesje heb? Niet? Nou, hij is echt loeischerp en hij snijdt dus hartstikke fijn! Hij snijdt overal zó doorheen, alsof het boter is… Ook door duim, kwam ik achter toen ik een beetje stond te mijmeren tijdens het witlof snijden… 
Het schijnt dat de huisartsenposten in ‘t weekend (en vooral zo rond de feestdagen) vól zitten met hobby-koks die met hun veel te scherpe messen in hun vingers snijden. Nou hoefde ik niet echt naar de huisartsenpost, maar ik heb wel een flinke jaap in mijn duim… Gelukkig schoten man- en dochterlief meteen te hulp. Dochterlief kwam met de verbandtrommel aan: “Je bent te vroeg!” zei ze. Volgende week heeft ze namelijk een EHBO-ochtend op school. Maar ze is vast een natuurtalent, want ze heeft me keurig verbonden!
Manlief ontfermde zich verder over het eten. En het smaakte heerlijk!

Ingrediënten
2 kipfilets (400 gram)
3 stronken witlof (500 gram)
4 waspenen
1 ui
1 banaan
1 blik kokosmelk
1 flinke eetlepel kerriepoeder
een scheutje olie
3 kopjes rijst

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.


Knip de kip in stukjes. Schil de ui en snij in stukjes.
Verhit de olie in een wokpan en schroei daar de kip in dicht. Doe dan de ui en de kerriepoeder erbij.
Was de worteltjes en snij die in stukjes. Doe de wortel bij de kip en roerbak even door.


Snij het kapje van de witlof (niet van je duim!) en snij de stronk middendoor. Snij de witlof in stukjes en doe die bij de kip in de pan. Als alle witlof in de pan zit, roerbak deze dan een paar minuutjes door en doe dan de kokosmelk erbij.
Breng aan de kook en laat nog even zachtjes doorpruttelen. Breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.
Schil de banaan en snij in plakjes. Doe de banaan er op het laatste moment bij.

Schep eerst de rijst op en schep daar de kip-kerrie naast.

Eet smakelijk!

Volg en like:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial