Tortilla met kip, groenten en mais

door | 7 jan 2019 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, kids, kip, mexicaans, oven, recept, tortilla, vlees

Toen ik bij mam was, van ’t weekend, kreeg ik ook haar receptenmap mee. Daar zit onder andere een handgeschreven briefje in, van onze dochter. Aan het handschrift te zien heeft ze dat geschreven toen ze in de middenbouw (groep 3, 4 of 5) ofzo zat. Zowel zijzelf, als ik, als oma weten niet waar dit recept vandaan komt en wat het precies zou moeten worden. Ik kan me niet herinneren dit ooit gemaakt te hebben. Niet deze combi, in ieder geval. Ook in de kinderkookboeken die we nog hebben staat niks wat hier op lijkt. Het leek me grappig om ian de hand van haar ingrediëntenlijstje eens te kijken hoe het uit zou pakken…
Ik denk dat ze met de “gemengde groentemiks met mais” Mexicaanse roerbakgroenten bedoelt. Maar ik weet het niet helemaal zeker. Het zou ook zo’n pot Mexicaanse bonenschotel kunnen zijn. Vooral ook door de 600 gram. Zo’n pot is toch 600 gram? Of is dat 800? Maar dan is het weer niet logisch dat er nog een blik tomatenblokjes door zou moeten. En gehakte koriander? Verse? Zou ze niet gemalen koriander bedoelen? Dat kan ik me dan wel weer voorstellen, om er een beetje smaak aan te geven. Ik heb het zekere voor het onzekere genomen en heb beide gebruikt: zowel twee eetlepels gemalen koriander als een bosje gehakte koriander.
En wat zou het moeten worden? Een tortilla-taart? Of gewoon opgerolde, gevulde tortilla’s?

Ingrediënten
350 gram kipfilet (in reepjes geknipt)
600 gram gemengde groentemix met mais (omdat onze buurtsuper geen mexicaase roerbakgroenten had, heb ik 500 gram Italiaanse roerbakgroenten genomen + 100 gram mais uit blik)
4 eetlepels vloeibare margarine
1 blik tomatenblokjes (ca 400 gram)
6-8 soft tortilla wraps
2 eetlepels fijngehakte koriander (en 2 eetlepels gemalen koriander)
150 gram geraspte kaas
(zout)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Knip de kipfilet in reepjes. Verhit de vloeibare margarine (of olie) in een wok of een hapjespan. Bak hierin de kipreepjes gaar. Roer regelmatig om. Als alle kipreepjes wit zijn, strooi dan de gemalen koriander erover. Roer weer goed door, zodat de koriander zicht goed over de kip verdeelt. Voeg dan de roerbakmix en de mais erbij. Bak even aan en doe dan de tomatenblokjes erbij. Laat maar lekker even pruttelen tot de groenten een beetje zacht zijn. Strooi er zout naar smaak over en knip de verse koriander er boven fijn en roer de koriander erdoor.


Vet een braadslee in. Leg een tortillawrap in de braadslee, doe er een schep kip-groente-mengsel op. Rol de tortilla op en schuif ‘m naar de kant. Doe dit met alle tortilla’s (of tot het kip-groente mengsel op is).
Strooi de geraspte kaas over de tortilla’s.


Zet de braadslee met de tortilla’s ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *