Indische pindasoep (van Nio)

door | 11 feb 2019 | avondeten, hoofdgerecht, kip, Oosters, recept, soep, vlees

Ik heb verschillende recepten voor pindasoep, maar dít is mijn favoriet: Indische pindasoep van Nio! Jááááren geleden al, heb ik dit recept uit een Allerhande geknipt. Het knipsel, met een foto van een strálende Nio, zit in mijn allereerste receptenschriftje. Maar als ik het maak zoek ik het meestal even online op: in het AH kookschrift van Nio.
Waarom déze pindasoep lekkerder is dan andere? Andere pindasoepen kunnen soms heel zwaar en súper machtig zijn, maar deze is fris en licht door de citroen. 
Ik had nog kippendij in de vriezer, dus die heb ik gebruikt in plaats van kipfilet. Zelf vind ik kippendij veel lekkerder dan kipfilet, maar manlief vindt het niet zo lekker. In het begin dacht ik “ik doe het gewoon door het gerecht en dan merkt hij het verschil toch niet”, maar dat had ik mis. Hij vindt de consistentie van het kippendij-vlees niet lekker en hij haalt het er feilloos uit…

Ingrediënten
300 gram blokjes kippendij of kipfilet
1 zak soepgroenten
6 flinke eetlepels pindakaas
3 eetlepels ketjap manis
1 ui
3 tenen knoflook
2 theelepels geraspte verse gember
1 theelepel sambal
3 bouillontabletten
3 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
1 stengel sereh (citroengras)
1/2 citroen
olie

Bereiding
Pel en snipper de ui. Snij de knoflook in klein stukjes. Verhit in een soeppan een flinke scheut olie en fruit daarin, onder continue roeren, de ui, knoflook, gember en sambal aan. Blus na een paar minuten af met anderhalve liter koud water en voeg de bouillontabletten en de soepgroenten toe. Druk de stengel sereh plat en voeg die aan de bouillon toe. Breng onder af en toe roeren aan de kook en voeg dan de kipblokjes toe. Breng opnieuw aan de kook en laat ongeveer een half uur doorkoken.


Doe de pindakaas, ketjap en korianderpoeder in een kom en voeg een soeplepel hete bouillon toe. Roer met een garde tot alle ingredienten gemengd zijn en er een soort pindasaus ontstaat.

Voeg, als de kip gaar is, de “pindasaus” aan de soep toe en roer goed door. Pers de (halve) citroen uit en breng de soep op smaak met het citroensap.

Serveer met afbakbroodjes en/of kroepoek.
Eet smakelijk!

4 Reacties

 1. Nio Linneman

  Nou, wat leuk om te horen!
  Dat is alweer bijna 11 jaar geleden dat ik in de allerhande stond.
  Groetjes, Nio

  Antwoord
 2. Elleny

  Ooooo, wat leuk dat je een reactie plaatst, Nio! Jouw recept is echt mijn all-time favoriete pindasoep recept en ik maak ‘m dan ook nog steeds regelmatig! Heerlijk!
  groetjes, Elleny

  Antwoord
 3. Rachel

  Is het vegetarisch (zonder kip) ook een geslaagde soep?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *