Grieks gekruide schnitzelreepjes

door | 20 feb 2019 | avondeten, brood, grieks, hoofdgerecht, recept, saus, toogoodtogo, varken, vlees

Ooooooh, die Too Good To Go boxen werken écht verslavend! Een week geleden was ik er net achter wat het inhield; nu probeer ik er elke dag een te bestellen (het aanbod is relatief klein en het aantal gegadigden is groot). Free en ik vinden dat het wel een beetje lijkt op Masterchef, waarin de deelnemers een doos met ingrediënten krijgen en dan iets moeten verzinnen wat ze daarmee gaan maken. Nu is mijn uitdaging makkelijker: want ik hóef natuurlijk niet alle ingrediënten in één maaltijd te gebruiken. En ik kan er indien nodig altijd nog wat bij kopen, natuurlijk. En omdat je zo’n box pas vrij laat op kan halen, kook ik er pas de volgende dag mee. Dus ik heb een dag de tijd om te bedenken wat ik ermee ga maken. In mijn box van gisteren zaten onder andere twee varkensschnitzels, een zakje sla en een beker boeren yoghurt. En vanmorgen, al tijdens het snoozen, bedacht ik dat ik daar een soort gyros met tzatziki mee kon maken. Ik hoefde alleen maar de pitabroodjes en de komkommer erbij te kopen. Het vlees heb ik zelf gekruid. Met kaneel en oregano (en zout en peper) kun je vlees heel makkelijk een Grieks tintje geven. Erg lekker!
O, trouwens…. als je nou, om welke reden dan ook, geen varkensvlees eet, dan kun je de schnitzels uiteraard gewoon vervangen door kipfilet.

Ingrediënten
2 varkensschnitzels (ongepaneerd)*
6 pitabroodjes
1 zakje (krul)slamelange*
1 komkommer
3 tomaten
1 rode ui
150 gram volle yoghurt*
2 tenen knoflook
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen komijn
1 dessertlepel oregano
olijfolie
zout, peper

Bereiding
Verhit de oven voor op 200 graden. Bak de pitabroodjes af, volgens de aanwijzing op de verpakking.


Knip de schnitzels in smalle reepjes. Doe de schnitzelreepjes met een flinke snuf zout, peper en kaneel in een mengkom en hussel goed door. Laat even een minuut of tien staan, zodat de smaken goed intrekken.
Verhit in een wokpan een scheut olijfolie, en bak daarin al roerend de schnitzelreepjes gaar.
Meng  de yoghurt met de uitgeperste knoflook, de komijn en een snuf zout en peper.  Schil de komkommer. Snij de komkommer in tweeën. Snij de ene helft van de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgens in kleine stukjes en meng die door de yoghurt. Proef even en breng indien nodig op smaak met zout of peper.
Snij de andere helft van de komkommer in dunne plakjes. Was de tomaten en snij die ook in dunne plakjes.
Schil de ui en snij in ringen.

Snij een pitabroodje open en schep er wat yoghurt-knoflook-saus in. Doe er een handje slamelange op en schep daarop wat schnitzelreepjes. Leg daar wat plakjes komkommer, plakjes tomaat en wat uienringen op. Tot slot nog een klein schepje yoghurt-saus.

Eet smakelijk!

* Dit ingrediënt komt uit deToo Good To Go-box.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *