Kokosviscurry en geroerbakte biefstukreepjes met broccoli

door | 21 feb 2019 | avondeten, curry, hoofdgerecht, Oosters, recept, rijst, rund, snel, toogoodtogo, vis, vlees

In mijn Too good to go box van gisteren zat zowel biefstuk als tilapia-filet… Dus aan mij de schone taak om een maaltijd met zowel vlees als vis te bedenken, vandaag: Surf en Turf! Nu, hád ik zowel de tilapia als de biefst uk natuurlijk gewoon kunnen bakken en met gebakken aardappels serveren, maar dat vond ik een beetje saai. In de trein, op weg naar mijn werk, heb ik dit bedacht: een viscurry van de tilapia, en een oosterse roerbak met biefstukreepjes. Beide met broccoli. En met rijst. 
Het zijn allebei hele makkelijke en snelle gerechten, dus het was niet moeilijk om ze allebei te maken. Het lastigste was eigenlijk nog om de drie grote pannen (de broccolipan + twee wokken) op mijn vierpits kookplaat te passen! 
Dochterlief was trouwens erg blij dat er niet alleen vis in het pakket zat, want zij vindt vis écht absoluut niet lekker.  Zoonlief vond, net als zij, de biefstuk ook het lekkerst, maar Edwin en ik vonden de viscurry súper lekker! 

Ingrediënten
2 stronken broccoli
2 tilapiafilet
200 ml kokosmelk
2 gemberbolletjes (op siroop)
1 eetlepel kerriepoeder
1/2 theelepel sambal
2 biefstukken
1 ui
2 tenen knoflook
4 eetlepels ketjap manis
20 ml gembersiroop
30 ml sesamolie
3 kopjes rijst
zonnebloem

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snij de broccoli in roosjes en kook die in ruim water beetgaar. Giet de broccoli af en zet even apart.


Bestrooi de tilapia met zout en kerriepoeder en wrijf dit even goed in. Verhit een scheut (zonnebloem)olie in een wok en bak hierin de stukken vis aan beide kanten goudbruin. Blus af met de kokosmelk. Snij de gemberbolletjes in kleine stukjes en voeg die, samen met de sambal aan de kokosmelk toe. Zet de pan op een laag pitje en laat zachtjes doorpruttelen. Roer af en toe even door. Het is niet erg als de vis uit elkaar valt.


Snij de biefstuk in reepjes. Schil de ui en snij in stukjes. Snij de knoflook in plakjes. Verhit de sesamolie in een wok en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Als de ui glazig is, voeg dan de biefstukreepjes toe. Bak die even aan en voeg dan de ketjap en de gembersiroop toe. Breng aan de kook en schep dan direct de helft van de broccoli er door. Breng op smaak met zout en -indien nodig- peper.

Doe de andere helft van de broccoli bij de viscurry en schep voorzichtig om. Breng op smaak met wat zout.


Schep de rijst op een bord en schep aan de ene kant de viscurry en aan de andere kant de roergebakken biefstukreepjes.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *