Weten jullie nog die vier broden (én een zak witte bolletjes) die ik in een Too Good To Go box kreeg, afgelopen week? Dat was wel even een uitdaging, om die op te krijgen. Één brood paste nog in de vriezer. Één hebben we gewoon opgegeten. Één heb ik gevuld met gehakt. En van de laatste, een noten- en vruchtenbrood, heb ik deze broodpudding gemaakt. Ik heb, zo ongeveer, het appeltaartbroodpuddingrecept van 24-Kitchen aangehouden. 

Ingrediënten
1 noten- en vruchtenbrood (oud)
3 goudreinetten
500 ml melk
250 gram fijne kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 theelepels kaneel
1 ei
50 gram roomboter (op kamertemperatuur)
citroenrasp
slagroom (spuitbus)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met wat van de boter.

Snij het brood in plakken en besmeer de plakken met boter. Snij of scheur de besmeerde plakken brood in kleinere stukken en leg die in de ingevette ovenschaal. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in stukken.

Hussel de appelstukjes door de stukken brood. Meng de melk, suiker, vanillesuiker, kaneel en het ei in een mengkom met een garde. Giet het melk-suiker-mengsel over het brood en hussel even door.

Zet de ovenschaal en bak in 45 minuten tot 1 uur goudbruin en gaar.

Schep op een bordje en spuit er wat slagroom over.
Eet smakelijk!

 

Volg en like:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial