Andijvie-sla-stamppot met fenegriekkaas

door | 15 mrt 2019 | aardappel, avondeten, eenpansgerecht, Hollands, hoofdgerecht, kaas, recept, stamppot, toogoodtogo, varken, vlees

We aten andijviestamp, vanavond. Alle ingrediënten (nou ja, bíjna alle…) uit een Too Good To Go pakket.
Als ik heel eerlijk ben: ik had eigenlijk niet zo’n zin om te koken, vanavond. Want, pfffffff…. andijviestamp.
Het is natuurlijk wel lekker, maar het is natuurlijk niet echt heel spannend om te maken, ofzo. Het enige bijzondere was dat het geen gewone kaas was, maar kaas met fenegriek. Maar laat dat nou onwíjs lekker zijn met andijvie-stamppot?! En die gegrilde spek was er ook onwijs lekker bij! Dus eh: aanrader! Volgende keer dat je andijviestamp maakt: gebruik eens fenegriek-kaas!

Ingrediënten
1 zak gesneden andijvie (250 gram)
1 zak ijsbergslag (200 gram)
1 handje rucola
1 kilo aardappelen
150 gram Brugge Apero kaas (met fenegriek en mosterdzaad)
100 gram geitenkaas met fenegriek
100 gram gegrild spek
1 klontje boter (50 gram)
200 ml melk

Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in ruim water met zout.
Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen. Doe het klontje boter bij de aardappelen en stamp de aardappelen fijn met een pureestamper. Warm de melk in de magnetron (of een steelpannetje). Zet de pan terug op een laag pitje en giet de warme melk, beetje bij beetje bij de gestampte aardappelen. Roer de andijvie er, in delen, door heen. Roer vervolgens de sla en de rucola erdoor.
Laat de pan intussen op ’t lage pitje staan, zodat de andijvie en de sla iets zachter worden. Roer wel regelmatig (ook goed over de bodem) om te voorkomen dat de andijviestamp aanbrandt. Snij de kaas in blokjes en de spek in reepjes. Roer de kaas en de spek door de andijvie-sla-stamp.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *