Lasagne met lekker veel groenten

door | 5 apr 2019 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, oven, ovenschotel, recept, rund, saus, vlees

Vanavond heb ik gezellig samen met zoonlief gekookt. Lasagne, van zo’n maaltijdpakket uit de supermarkt. Ik hoefde alleen maar gehakt en geraspte kaas toe te voegen. Daar heb ik zelf nog mozzarella en bleekselderij (voor die echte Italiaanse touch) bij gedaan. Lasagne is altijd een feest: de kids vinden het echt onwijs lekker!
En wij ook, eigenlijk…

Ingrediënten
5 pruimtomaten
1 rode paprika
1 prei
1 winterpeen
1 witte ui
2 tenen knoflook
3 stengels bleekselderij
300 gram mager rundergehakt
200 gram geraspte kaas (jong-belegen)
1 bol mozzarella
1 eetlepel Italiaanse kruiden
10 lasagne bladen
1 blikje tomatenpuree
olijfolie
peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Pel en snipper de ui. Snij de knoflook fijn. Was de peen en de bleekselderij en snij in kleine blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes. Was de prei en snij in kleine stukjes. Was de tomaten en snij ze in kleine stukjes.


Verhit in een wokpan een scheut olijfolie en fruit daarin de ui en de knoflook aan. Als de ui glazig is, voeg dan de gehakt toe en bak die rul. Voeg, als het gehakt rul is, de winterpeen, bleekselderij, paprika en prei toe en bak even een paar minuten aan. Voeg dan de tomaten, de  tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe. Je hoeft geen extra vocht toe te voegen, dan wordt je lasagne te nat. Laat de tomatensaus een paar minuten pruttelen. Roer regelmatig. Breng op smaak met zout en peper.


Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Schep ongeveer een derde van de tomaten-saus in de ovenschaal en bedek daarmee de bodem van de ovenschaal. Leg hier een laagje lasagnebladen op. Vervolgens weer een laagje saus, laagje lasagnebladen en eindig met een laagje saus.

Verdeel hier de geraspte kaas over en leg daarop stukjes mozzarella. Zet de ovenschaal een half uurtje in de oven. Laat even afkoelen en schep dan op de borden.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *