Rood-geel-groen-salade

door | 14 mei 2019 | avondeten, brood, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kaas, lunch, recept, salade, snel, vegetarisch

Oh sorry! Het is al weer veel te lang geleden dat ik iets op mijn blog heb gezet. Ik hoop niet dat jullie dachten dat ik helemaal gedemotiveerd was door die notengehakttaart? Nee hoor, dat is niet zo. Maar ik had eerder gewoon geen tijd. Want: het hele weekend de hort op, daarna twee dagen werken, gisteravond spelletjesavond en vanavond schilderles.
Mijn facebook-vrienden hebben kunnen zien/lezen dat ik afgelopen weekend naar Amsterdam was om Ingress (een augmented reality game) te spelen. Daarover zal ik morgen meer vertellen, maar vandaag alleen even een kort en snel recept. Dit is echt een heerlijk makkelijk en snel recept, dat ik nog van vroeger ken. Van toen ik nog thuis woonde, zelfs. Volgens mij hebben we dit ooit een keer gemaakt voor een familie-barbecue, ofzo. We noemden dit “knikkersalade”. Maar sinds de verhuizing van mijn moeder heb ik het receptenboekje waar het recept in stond in huis, maar het knikkersaladerecept dat daarin staat is heel anders… Eigenlijk is de enige overeenkomst dat er erwten in gaan. Daarom heb ik ‘m omgedoopt naar “rood-geel-groen-salade”.

Ingrediënten
1 pot of blik erwten
1 blikje mais
2 rode paprika’s
250 gram kaas (jong belegen)
3 volle eetlepels creme fraiche
1 sjalotje
peper en zout
een paar takjes peterselie

Bereiding
Pel en snipper de sjalot. Doe de gesnipperde sjalot samen met de cremefraiche en fijngesneden peterselie in een kommetje en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Niet te zuinig zijn, want het moet dadelijk de hele salade op smaak brengen. Laat even staan zodat de smaken lekker kunnen in trekken.

Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat de mais en de erwten uitlekken en doe die samen met de paprikablokjes in een mengkom.
Snij de kaas is blokjes die ongeveer even groot zijn als de paprikablokjes.
Doe de kaas en de aangemaakte creme fraiche bij de erwten, mais en paprika. Roer goed door.
Garneer met een takje peterselie.


Wij aten deze salade met een afgebakken stokbroodje. Maar het is ook een heerlijke salade bij bijvoorbeeld een barbecue.
Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *