Banaan en kaastaart

door | 12 jul 2019 | avondeten, banaan, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, kids, oven, recept, varken, vlees

Ik had eigenlijk niet zo’n zin om te koken. Nou ja, eigenlijk had ik vooral geen zin om te koken wat ik in huis had:  “witte kool stamppot”. Maar toen ik naar de supermarkt ging om even iets makkelijks te halen (bijvoorbeeld diepvries pizza’s), kwam ik macaroni-groente tegen en toen bedacht ik dat ik ook wel een hartige taart kon maken. Bijvoorbeeld de “banaan en kaastaart”, waar een collega het laatst tijdens de lunch over had. Nou, banaan en kaas, dat vond ik natuurlijk heel interessant klinken! Niet alleen met het oog op de kinders, maar vooral ook met Edwin’s bananen-voor-kaasbollen-ruilhandel tijdens de overblijf. Af en toe weet ik niet meer wat ik nú weer met al die bananen moet…


Gisteren was de afscheidsvoorstelling van de 8e groepers. Free gaat na de zomer naar de middelbare school. Dat is niet alleen voor zoonlief een enorme verandering, maar ook voor manlief, die zó actief was op school! Traditiegetrouw deden ook de ouders van de 8e groepers een optreden. En één van die stukjes was de bananen-song, naar aanleiding van Edwin’s bananen-kaasbollen-ruilhandel met de kinderen! Dus nu heb ik al de hele dag “Maar ja, ik héb geen bananen. Ik heb geen bananen vandaag.” in mijn hoofd.
De banaan en kaastaart viel goed in de smaak! De kinderen vonden het al héérlijk ruiken tijdens het koken (ja, wat wil je: de geur van gebakken spek!) en ze vonden het heerlijk!

Ingrediënten
1 rol deeg voor hartige taart (bij voorkeur rond!)
3 bananen
1 pakket Macaroni-groente (450 gram)
100 gram spekreepjes
150 gram geraspte kaas
3 eetlepels kruidenroomkaas
4 eieren
2 eetlepels paneermeel
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak daarin de spekreepjes aan. Voeg dan den macaroni-groente toe en roerbak de groenten tot ze enigszins gaar zijn. Giet het overtollige vocht af en laat de groente-spek-vulling een beetje afkoelen.


Vet met een klein beetje olijfolie een taartvorm in en bekleed de vorm met het hartige taartdeeg. Strooi wat paneermeel op het deeg. Als de groente-vulling afgekoeld is, doe dan de vulling in de taartvorm.


Breek de eieren in een mengkom en klop ze los. Klop de kruidenroomkaas door het ei. Giet het ei-roomkaas mengsel over de groenten.


Pel de bananen en snij ze in plakjes. Verdeel de plakjes over de hartige taart.

Strooi de geraspte kaas erover en zet de hartige taart ongeveer 35 minuten in de oven.

Laat de taart iets afkoelen en snij de taart dan in punten.
Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *