Dit is een lekker makkelijk en héérlijk recept, uit De Vega Bijbel. We hebben wel eens eerder gnocchi op en die vond ik toen niet zo lekker. Het was nogal een droge en taaie hap. En nogal melig. Dit keer heb ik koelverse gnocchi gekocht en die waren erg lekker! De kinderen vonden het ook erg lekker!

Ingrediënten
500 gram koelverse gnocchi
5 trostomaten
1 aubergine
1 bakje cherrytomaatjes
5 zongedroogde tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
1 bol solo-knoflook (of 2 tenen knoflook)
2 bollen mozzarella
2 eetlepels balsamico-azijn
100 gram geraspte kaas
nootmuskaat
olijfolie
zout & peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de gnocchi af als ze gaan drijven (dan zijn ze gaar!) en zet ze even apart
Was de tomaten en snij ze doormidden. Verwijder het harde stukje en snij de tomaat in blokjes.
Snij de aubergine in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verhit een scheut olie in een wokpan en fruit daarin de ui en de knoflook aan. Voeg de aubergineblokjes toe en bak een paar minuten mee tot de aubergine begint te kleuren.

Doe dan de tomatenpuree, de tomatenblokjes en de balsamico-azijn erbij en roer goed door. Laat een paar minuten doorpruttelen. Snij intussen de cherrytomaatjes doormidden en knip de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Voeg de cherrytomaatjes en de zongedroogde tomaten toe. Breng de tomaten-aubergine saus op smaak met versgeraspte nootmuskaat en zout en peper.

Roer de gekookte gnocchi door de tomatensaus.


Vet een ovenschaal in en doe daarin de gnocchi in tomatensaus. Snij de mozzarella in plakken en leg die erop. Strooi de geraspte kaas overheen.


Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten en mooi goudbruin is. Laat de ovenschotel ietsje afkoelen voor je ‘m serveert.

Eet smakelijk!

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial