Spaghetti taco’s

door | 12 aug 2019 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, kids, mexicaans, pasta, recept, rund, snel, vlees

Vandaag was weer mijn eerste werkdag na de vakantie. Daarom had ik de kinderen gevraagd om voor het eten te zorgen. Ze mochten zelf kiezen wat het zou worden en -indien nodig- daar boodschappen voor doen. O, en of ze dan ook foto’s voor op mijn blog wilden maken? Nou, dat wilden ze wel!
Dus vandaag is een soort gast-blog op mijn blog. Niet helemaal, natuurlijk, want ik type de tekst. Maar het eten én de foto’s zijn gemaakt door Lone en Free. Free heeft me even uitgelegd hoe ze het hebben klaargemaakt en dat heb ik geprobeerd zo letterlijk mogelijk op te schrijven… Daarna heeft Lone de rest aangevuld.
Ze kozen voor Spaghetti taco’s. Dat idee komt uit de Nickelodeon serie I-Carly.  Lone vond dat vroeger een gewéldige serie en daarin kookt een van de hoofdpersonen een keer Spaghetti taco’s. Of wij dat ook eens konden eten? Nou, natuurlijk! De serie kijken ze al lang niet meer, maar er staat bij ons nog steeds af en toe spaghetti taco’s op het menu. En het klinkt misschien een beetje gek, spaghetti én taco’s, maar het is eigenlijk niet eens zo’n gek idee! Probeer maar eens.
Omdat we geen spaghetti in huis hadden hebben ze het vanavond met Farfalle (je weet wel, van die vlinder-pasta) gemaakt. Kan ook, natuurlijk.

Ingrediënten
500 gram spaghetti of andere pasta*
350 gram rundergehakt
2 pakjes tomaten frito (2 x 350 gram)
1 zakje ijsbergsla
12 tacoschelpen
1 zakje geraspte kaas (250 gram)
olijfolie
1/2 theelepel siciliaanse kruiden

Bereiding
“Eerst hebben we de gehakt in de pan gedaan. Toen het goed gaar was (een beetje bruinig, bedoel ik) hebben we er de tomatensaus bij gedaan. En toen ben ik blijven roeren.
Toen waren we begonnen aan de vlinderpasta. We hebben water gekookt, in de pan gedaan, daar de pasta in gedaan. En dat laten sudderen, zeg ik dat goed? En toen was het bijna klaar.”

De taco’s hebben ze volgens de verpakking klaar gemaakt: 5 tot 6 minuten in de oven op 180 graden. Ze hebben de tomatensaus op smaak gebracht met siciliaanse kruidenmix. Dat hebben ze een beetje toegevoegd toen ze saus kookte. Er is verder geen zout of peper meer aan de tomatensaus toegevoegd, dat zat er al in.

De taco’s werden gevuld met een handje sla, een schepje pasta en wat tomatensaus  en een beetje geraspte kaas.

Eet smakelijk!

* Deze hoeveelheid pasta was eigenlijk teveel voor deze hoeveelheid saus en taco’s: ongeveer de helft van de pasta zou al genoeg zijn… Of, voor grote eters, zou je meer taco’s en tomatensaus kunnen maken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *