Curry Madras met kabeljauwfilet en varkenshaas

door | 7 sep 2019 | avondeten, curry, hoofdgerecht, Indiaas, recept, rijst, saus, snel, toogoodtogo, varken, vis, vlees

Vandaag zijn we met zijn allen wezen shoppen in Arnhem. Zoonlief moest hoognodig nieuwe broeken, want zijn oude kwamen ruim boven zijn enkels uit, en dochterlief kon ook wel wat nieuwe shirts gebruiken. We gingen met de bus en onderweg naar de bushalte begon het enorm te plenzen. Balen! Onderweg in de bus konden we mooi Harry Potter Wizards Unite spelen! De bus nam een flinke omweg, in verband met de Airborne wandeltocht. Maar we zaten droog en konden draken vangen in Harry Potter, dus dat gaf niet! 🙂 En toen we in Arnhem aan kwamen was het alweer bijna droog… Met shoppen zijn we goed geslaagd: we hebben allemaal iets van een shirt, trui of blouse gekocht (of zelfs een paar) en Free heeft zijn broodnodige iets-langere broeken!
We waren wel vrij laat thuis, uiteindelijk. Het was al bijna tijd om mijn Too Good To Go pakket op te halen. Dat was een tijd geleden dat ik die had “besteld”. Voor de andere dagen (tot en met dinsdag) had ik een menuplan gemaakt. Vanavond hebben we gegeten wat er in de “Magic Box” zat, want dat moest natuurlijk vandaag op (te gebruiken t/m vandaag). Er zat een (biologische!!!) varkenshaas, een kabeljauw filet en een zak broccoli in. Ik besloot er een curry van te maken: een Madras-viscurry voor Free en mij en dezelfde curry maar dan met varkenshaas voor Edwin en Lone (want Lone houdt ab-so-luut niet van vis).
Het was lekker makkelijk en ook erg lekker! Kan ik wel weer vaker doen, dat Too Good To Go… Voor de vakantie was ik er een beetje klaar mee, omdat ik steeds producten kreeg wat ik niet echt iets mee kon. Maar deze box was wel weer leuk, eigenlijk.

Ingrediënten
1 kabeljauwfilet (290 gra
1 varkenshaas (biologisch, 275 gram
1 zak broccoliroosjes (400 gram)
2 uien
1 pakje Madras specerijenpasta
1 blik kokosmelk (400 gram)
olijfolie
rijst

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pel en snipper de ui. Snij zowel de kabeljauw filet als de varkenshaas in stukken.
Doe de broccoli in een pan en giet er zoveel water bij tot de roosjes onderstaan. Strooi er wat zout over. Breng aan de kook en zet dan half. Prik af en toe even in een roosje om te checken of de broccoli al gaar is. Giet dan af.


Zet twee wokpannen op het vuur en verhit in allebei een scheut olie. Fruit in beide pannen de helft van de gesnipperde ui aan. Voeg aan de ene pan de kabeljauwfilet toe en aan de andere de varkenshaas. Schroei de vis en het vlees even dicht en voeg dan aan beide pannen de helft van de Madras specerijenpasta toe. Giet in elke pan de helft van de kokosmelk erbij en roer door tot de specerijenpasta is opgelost in de kokosmelk. Breng aan de kook en zet dan laag en laat doorpruttelen tot de vis en het vlees gaar zijn.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *