Burrito met groenten, pasta en pesto

door | 15 sep 2019 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, kids, mexicaans, pasta, recept, vegetarisch

Dit gerecht heeft Free, onze zoon, bedacht: een burrito, gevuld met pasta met pesto en groenten. Hij kwam ’s avonds laat (ik dacht eigenljik dat hij allang sliep…) naar onze slaapkamer en begon over zijn recept-idee. Een burrito, zoals hij op het festival op vakantie op had, maar dan met pasta en pesto en groenten in plaats van rundvlees en bonen. Ik vond het een gewéldig idee! Ik zou die combi niet zo snel bedenken, maar ik wilde het graag proberen. Ik vind het hartstikke leuk dat hij meedenkt over het eten, vooral als dat niet “pizza, poffertjes of patat” is… We hebben er groenten in gedaan die de vulling een beetje zacht en creamy zouden maken, zoals de courgette en de aubergine. En groenten die wat steviger en/of knapperiger zouden blijven, zoals bleekselderij en sugar snaps. De kikkererwten was hij het in eerste instantie niet zo mee eens, want daar is hij niet zo dol op. Maar hij was het met me eens dat die wel een lekkere stevige bite zou geven. Wat pasta betreft heb ik voor cavatelli gekozen, dat is een niet te grote, beetje stevige pasta. Maar je kunt net zo goed een andere pasta kiezen, hoor! Het eindresultaat was hartstikke lekker en zéker voor herhaling vatbaar.
En dat zeg ik écht niet alleen omdat ik zijn moeder ben…

Ingrediënten
1 ui
1 bol solo knoflook
1 courgette
1 aubergine
1 rode + 1 gele paprika
2 stengels bleekselderij
2 wortels (bospeen)
1 handje sugarsnaps
1/2 blik kikkererwten
8 grote tortilla’s
1 komkommer
3 trostomaten
1 zakje ijsbergslag (100 gram)
125 gram gerasapte kaas
100 gram cavatelli (of een andere soort niet te grote pasta)
1/2 potje groene pesto
olijfolie
zout en peper

Bereiding
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook daarin de cavatelli gaar. Giet af en zet opzij.
Verhit een scheut olijfolie in een wokpan. Pel en snipper de ui en fruit de ui samen met de uitgeperste knoflook aan. Was de bleekselderij en de wortels, snij ze in stukjes en voeg die aan de pan toe. Snij de aubergine en de courgette eerst in plakken en daarna in blokjes en bak die ook mee. Was de paprika’s, snij ze doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg de paprikablokjes en de kikkererwten aan het groentemengsel toe. Roer regelmatig!


Maak de sugarsnaps schoon: knak de topjes eraf en trek de draad eruit die langs de naad loopt. Snij de sugarsnaps één- of tweemaal door en voeg die ook aan het groente-mengsel toe. Roerbak alles lekker tot het gaar is. Voeg dan de gare pasta en de pesto toe en roer alles goed door.
Proef even en breng op smaak met zout en peper.


Schil de komkommer en snij in dunne plakjes. Was de tomaat en snij in plakjes.
Leg een tortilla op een groot plat bord en leg er iets boven het midden een handje ijsbergsla op. Schep daar een flinke schep van het pesto-groentenmengsel op. Strooi er een handje geraspte kaas over en leg er wat plakjes komkommer en een paar plakjes tomaat op.

Vouw eerst de onder kant naar boven en vervolgens de twee zijkanten. Zet de tortilla vast met een cocktail prikker. Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *