Mangochutney

door | 24 okt 2019 | bijgerecht, Indiaas, recept, saus, vegetarisch, zoet

Tijdens het maken van de kweeperenjam kreeg ik zo’n zin om mangochutney te maken! In eerste instantie dacht ik eraan om kweeperen-chutney te maken, maar ik had toch meer zin in mango… Het blijft (vind ik) altijd een beetje lastig om de juiste pittigheid te krijgen bij zo’n chutney. Ik wil ‘m een beetje pittig, maar vooral niet té… Op 2 mango’s en 1 appel heb ik 1 rode peper gebruikt en ik heb uiteraard de zaadjes en zaadlijsten verwijderd. De gember geeft natuurlijk ook een beetje pittige smaak. We hebben ‘m -uiteraard- geproefd en hij is heerlijk! De jampotjes heb ik gekocht. Het zijn kleine potjes. Dat vind ik fijn, dan hoef ik me geen zorgen te maken om de houdbaarheid na het openen.
Vanavond aten we kip-tandoori (uit een pakje) met vegetarische kipstuckjes. En daarbij komkommer met mangochutney. Was hártstikke lekker!!!

Ingrediënten
olijfolie
2 theelepels komijnzaad
stuk gember, in dunne schijfjes
2 mango’s (niet al te rijp), in stukjes gesneden
1 goudreinet (of een andere fris-zure appel)
1 rode peper
1/2 limoen, uitgeperst
160 gram suiker
snufje zout

Bereiding
Schil de gember en snij in dunne plakjes. Snij de peper doormidden, verwijder de pitjes en de zaadlijsten en snij in kleine stukjes. Snij de limoen door en pers één helft uit.

Schil de mango’s, snij het vruchtvlees van de pit en snij het in stukjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.


Verhit een scheutje olie in een braadpan en fruit daarin even het komijnzaad aan. Doe de gemberplakjes erbij in de pan en bak even aan.

Voeg dan de appel, mango, peper, limoensap, suiker en zout toe.


Laat minstens 15 minuten sudderen, onder af en toe roeren, tot de mango zacht is.


Kook de potjes uit in een grote pan kokend water. Doe de chutney in de schone potjes, draai de deksel op de potjes en zet ze even op de kop.
Lekker bij een Indiase maaltijd!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *