Komkommer-kiwi-kervel water

door | 21 jul 2020 | recept, snel, tussendoortje, vegetarisch

Even een snel en makkelijk recept, vandaag, hoor. Gisteravond en vandaag was ik bij mijn moeder en ik ben net weer thuis. Dus even geen uitgebreid recept, maar wel iets lekkers wat ik toch nog even wil delen: komkommer-kiwi-kervel water. Een lekker verfrissend drankje! Heerlijk voor een warme zomerdag. De limonade-tap (je weet wel: zo’n grote glazen kan met een kraantje) hebben we jaren geleden van Edwin’s zus gekregen. Meestal wordt die tap gebruikt voor limo, maar voor water-met-een-smaakje is ‘ie ook súper geschikt. En dit is natuurlijk wel wat gezonder dan limonade.
Ik vind het ook hartstikke feestelijk staan. Om te drinken is dat groen in je glas niet zo heel praktisch, eerlijk gezegd, maar het stáát wel heel leuk. En als je dit in een limo-tap klaar maakt, dan tap je alleen het water en dan heb je geen last van ronddrijvend groen in je glas. Al staat dat wel minder leuk, natuurlijk.
Het recept idee komt uit de Lekker Vega, het blaadje van de vegetariërs bond.

Ingrediënten
1 snack komkommer
1 kiwi
een paar takjes kervel
ijsklontjes

Bereiding
Was de snack komkommer en schaaf die met een dunschiller of kaasschaaf in repen. Was de kiwi en snij die met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes. Vul een grote kan met koud water en doe de komkommer-slierten, kiwi-schijfjes en takjes kervel er in.
Serveer koud, met een paar ijsklontjes er in.

Geniet er van!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Smoothie

Free’s bananen-maracuja smoothie

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *