Voor het vak verzorging moest Free een recept bedenken voor een gezond tussendoortje. En hij moest het ook echt maken, thuis. Het moest niet alleen gezond (niet teveel vet, suiker, zout en calorieën bevatten), maar ook nog lekker zijn en mocht maximaal 1 euro per persoon kosten. Free wist meteen wat hij wilde maken: een bananen-maracuja smoothie. Die vindt hij ‘s zomers op het Herzberg festival ook altijd zo lekker.
“Er was op een festival in Duitseland een kraampje die een smoothie genaamd (Banane Maracuja smoothie) (bananen passievruchten smoothie) verkocht, en die vond ik heel lekker. dus ik heb die smoothie als inspiratie genomen en aangepast en zo kwam ik bij deze smoothie. De smoothie daar kostte 1,5 euro en de mijne 91 cent per glas”
Hij moest er ook een verslagje bijschrijven, wat goed ging en wat niet:
“Alles ging wel goed het was niet lastig te maken maar het duurt een beetje lang, doordat je het fruit moet schillen en pellen als je niet zoveel tijd hebt dan zou je ook mango blokjes uit de diepvries kunnen gebruiken”
Ik kopieer het recept uit zijn verslag hieronder:

Ingrediënten
3 bananen
2 passievruchten
400 ml magere melk
1 mango
Een klein hompje ijs
2 eetlepels havermout

Bereiding
Pel de bananen en snijd ze allemaal in twee stukken en doe de
Bananen dan in de blender.
Schil met de dunschiller de mango tot er geen groen of rood
Meer te zien is, snijd dan stukjes van de mango af om de pit
Heen.
Voeg dan de melk, havermout en het ijs toe in de blender.
Blend tot er geen stukjes meer in zitten.
Schenk de smoothie in 4 glazen.
Snijd dan de passievruchten door midden.
Lepel een deel van de passievrucht uit en doe ze op de
Smoothie.
Voeg nu eventueel een parasolletje toe, en voilá.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Smoothie

Mangochutney

Zelfgemaakte cruesli

Griekse yoghurt met aardbeien

Havermout-banaankoekjes

Bananenbrood

Kwark met noten

Kokosmakronen